Vročica orje ledino: o vstopu v dvorano bodo odločali psi!

Foto: Epa
Foto: Epa
Moštvo Gorana Dragića se poslužuje nenavadnih prijemov za zajezitev širjenja okužbe s koronavirusom.
Oglej si celoten članek

Miami Heat je prvo NBA moštvo, ki se bo pri odkrivanju okužbe z novim koronavirusom posluževalo posebej usposobljenih psov.

Vročica namerava na tekmi z Los Angeles Clippers tribune dvorane American Airlines Arena napolniti z 2000 navijači, o vstopu vsakega posameznika pa bodo odločali psi, ki bodo poskušali na podlagi vonja zaznati prisotnost okužbe. 

Psi bodo pred vhodom v dvorano prevohali vsakega obiskovalca posebej, njihov odziv pa bo odločal o tem, kdo lahko oziroma kdo ne sme vstopiti v dvorano. V primeru, da bo pes zaznal okužbo, se bo usedel na tla, nakar bodo pristojni potencialno okuženega gosta pospremili s prizorišča.

Ideja u porabi psov na prvi pogled deluje nenavadno, a študije potrjujejo, da lahko živali z vohanjem človeškega znoja zaznajo prisotnost nekaterih boleznih.

V NBA so trenutno v veljavi strogi ukrepi za preprečevanje širjenja okužbe, vročica pa bo prva ekipa, ki bo za namen zagotavljanja varnosti uporabila v ta namen izurjene pse.

Če se bo koncept izkazal za učinkovitega, bodo zgledu Miamija bržkone kmalu sledila tudi druga moštva širom ZDA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.