Olimpija padla v Celju, Gorico odrešil podaljšek, Rudar pokopal Krško

Foto: Profimedia
V četrtek so bile odigrane tri tekme 30. kola elitne slovenske nogometne lige.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Celja so v boju za evropska tekmovanja oziroma četrto mesto na prvenstveni lestvici prišli do pomembnega skalpa. Po "razpadu sistema" v Novi Gorici, ko so izgubili kar z 0:4, so tokrat premagali drugo ekipo prvenstva Olimpijo (1:0), ki je pod tokratnim vodstvom Safeta Hadžića izgubila sploh prve točke. Celjani so sicer Ljubljančane premagali prvič po koncu sezone 2014/15 oziroma po 15 ligaških tekmah.

Prvi polčas je pripadel domačim nogometašem, ki so v 33. minuti izkoristili napako Vitalija Maksimenka. Ta je napačno ocenil dolgo žogo Tadeja Vidmajerja, tako da mu je pobegnil Mitja Lotrič, ki je prišel sam pred Nejca Vidmarja in ga ugnal za 1:0. Pred tem velja omeniti prosti strel Roka Kronavetra v 18. minuti, ko se je izkazal Metod Jurhar, slednji pa je imel kar nekaj dela tudi po nespretnem oziroma nesrečnem posredovanju Vidmajerja v 41. minuti, ko je žogo odbil v prečko.

V uvodu drugega polčasa si ekipi nista priigrali izrazitih priložnosti, v 66. minuti pa je Rudi Požeg Vancaš prišel do strela s 15 metrov, Vidmar pa je žogo odbil. V 73. minuti je z leve strani z roba kazenskega prostora sprožil Vidmajer, ljubljanski vratar pa je bil znova na mestu. Že pred tem je moral pri Olimpiji iz igre Jucie Lupeta, ki se je poškodoval kmalu po vstopu v igro.

Do konca tekme gledalci v Celju niso več videli prave priložnosti, tako da so se Celjani veselili pomembne zmage za boj za evropska tekmovanja.

Prva Liga Maribor z nekaj sreče do osmega remija v sezoni

Foto: Facebook NK Triglav ND Gorica PLTS

Pomemben obračun Triglava in Gorice, ki se želita izogniti kvalifikacijam za obstanek v ligi ali celo obstanku, se je končala brez zmagovalca (1:1), pa čeprav so imeli Gorenjci prednost vse do izdihljajev tekme. Takrat pa je za točko Primorcev poskrbel Jaka Kolenc, kar pomeni, da ekipi še vedno ločita dve točki v korist Kranjčanov.

V prvem polčasu so imeli uvodoma več od igre Novogoričani, ki so si priigrali tudi nekaj polpriložnosti prek Etiena Velikonje in Semirja Smajlagića, toda v 36. minuti so iz svoje prve prave akcije zadeli Gorenjci, ki so sicer igrali brez Aleša Mertlja in Žana Roglja. Ivan Crnov je podal z desne strani, z glavo pa je bil uspešen Luka Majcen. Zanj je bil to 14. gol sezone, tako da se je na lestvici strelcev na vrhu pridružil Rudiju Požegu Vancašu (Celje) in Roku Kronavetru (Olimpija).

Novogoričani, ki so pogrešali Janija Curka, Andrijo Filipovića, Bedeja Osujija in Žigo Lipuščka, so imeli novo priložnost v 40. minuti, ko je po kotu z desne z glavo streljal Rok Grudina, a žogo poslal mimo gola. Gosti so imeli novo lepo priložnost v 48. minuti, ko se je sam pred vratarjem znašel Leon Marinič, a je slabo streljal, tako da je ostalo pri vodstvo Kranjčanov.

V 60. minuti je znova poskusil Majcen, a zgrešil cilj, tako kot tudi na drugi strani Smajlagić v 77. minuti. Ob koncu tekme so Novogoričani pritiskali, streljali so Tine Kavčič, Jaka Kolenc, Nik Jermol in spet Smajlagić (trikrat), a brez uspeha, čeprav so vmes zadeli prečko. Že globoko v sodniškem dodatku pa so Primorci unovčili podjetnejšo igro, izenačil pa je Kolenc.

Spektakel Še nikoli tako, kot letos

Foto: Profimedia Žiga Frelih NK Krško

Igralci velenjskega Rudarja so v Krškem dobili pomemben obračun v boju za obstanek (1:2). Domačim, ki so na zadnjem mestu lestvice, so zadali boleč poraz, sami pa so se s tremi točkami prebili na osmo mesto in se točkovno izenačili s sedmouvrščenim Triglavom. Krčani so na drugi strani v precej izgubljenem položaju, saj za predzadnjo Gorico šest kol pred koncem zaostajajo za deset točk.

Prvi polčas se je končal brez zadetkov, čeprav so imeli oboji nekaj polpriložnosti, eno lepših pa je v 16. minuti pri domačih zapravil Marin Perić, ki je prišel do strela v kazenskem prostoru, a je žogo slabo zadel, tako da je zletela mimo vrat.

Že v uvodu drugega polčasa pa so povedli Velenjčani, ko je Milan Tučić žogo pripeljal v kazenski prostor, podal z desne strani do vtekajočega Žige Škofleka, ta pa je matiral Žigo Freliha. V 51. minuti je na drugi strani strel Roberta Jandreka ustavil Marko Pridigar, a že tri minute pozneje je Žiga Škoflek izvrstno izvedel prosti strel z dobrih 20 metrov in zadel levi zgornji kot za svoj drugi gol na tekmi in devetega v prvenstvu.

V 62. minuti je na drugi strani Jandrek prišel do strela, a je bil ta prešibak, deset minut pozneje pa je iz bližine zgrešil še Ester Sokler. Na drugi strani je imel v 79. minuti novo priložnost Škoflek, a je bil Frelih pripravljen. Krško je znova zagrozilo v 85. minuti, ko je s plasiranim strelom poskusil Luka Vekić, a je bil premalo natančen.

Že v sodniškem podaljšku je izid kozmetično popravil Dalibor Volaš, ko je zadel z glavo po podaji Luke Volariča z leve strani. Tik pred koncem tekme si je pri Rudarju drugi rumeni karton s prekrškom prislužil David Hrubik.

Prva liga TS, 30. kolo:

Celje - Olimpija 1:0 (1:0)
Lotrič 33.

Triglav - Gorica 1:1 (1:0)
Majcen 36.; Kolenc 94.

Krško - Rudar Velenje 1:2 (0:0)
Volaš 92.; Škoflek 47., Škoflek 54.
RK: Hrubik (Rudar) 94.

Maribor - Aluminij 1:1 (0:1)
Mešanović 80.; Štor 41.

Domžale - Mura 1:1 (1:1)
Mujan 11.; Lorbek 37.

LESTVICA:
1. Maribor 68
2. Olimpija Ljubljana 57
3. Domžale 47
4. Celje 43
5. Mura 41
6. Aluminij Kidričevo 41
7. Triglav Kranj 32
8. Rudar Velenje 32
9. Gorica 30
10. Krško 20

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.