Vsak dan razmišlja o odhodu

Foto: EPA
Foto: EPA
Pep Guardiola je zagotovo med najbolj zaslužnimi za izjemne uspehe Barcelone v zadnjih letih, a nekoč odlični nogometaš vztrajno ponavlja, da nima namena celotno trenersko kariero presedeti na klopi enega kluba.
Oglej si celoten članek

Španski strokovnjak na klopi Barcelone je znova ponovil, da ne bo ostal celotno trenersko kariero presedel na klopi enega kluba in dodal, da bo zagotovo zapustil klop aktualnega španskega prvaka, če bo izgubil motivacijo. "Ne mine dan, da ne bi pomislil na odhod," je dejal Pep Guardiola. Trenerski guru je priznal, da mu odgovarja, da s klubom ni vezan dolgoročno. "Ne želim biti za daljši čas vezan na en klub. Tako imam več motivacije in bolj opravljam svoje delo," je dodal Guardiola: "Želim biti svoboden in odločati o svoji prihodnosti. Če bi podpisal pogodbo za dalj časa, bi se počutil ujetega. Najhuje pa bi mi bilo, da bi bil prisiljen ostati nekje, kjer mi ni všeč. Ne morem si niti zamisliti, da začnem projekt, ki je daljši od enega leta." Sicer pa Guardiola uživa v delu z Leom Messijem, Xavijem, Iniesto in ostalimi zvezdniki Barcelone. "Ta odločitev ni v nikakršni povezavi z igralci in klubom. Igralci, ki jih treniram, so neverjetni. Občasno jim tudi zavidam, ker bi si želel biti na njihovem mestu. Včasih se še vedno počutim kot nogometaš," je še dejal Pep Guardiola, ki naj bi že pri 25-letih vedel, da bo po koncu igralske sezone "presedlal" med trenerje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.