Šport > Nogomet
15 ogledov

Vsak dan razmišlja o odhodu

Valencia - Barcelona (21.9.2011) EPA
Pep Guardiola je zagotovo med najbolj zaslužnimi za izjemne uspehe Barcelone v zadnjih letih, a nekoč odlični nogometaš vztrajno ponavlja, da nima namena celotno trenersko kariero presedeti na klopi enega kluba.

Španski strokovnjak na klopi Barcelone je znova ponovil, da ne bo ostal celotno trenersko kariero presedel na klopi enega kluba in dodal, da bo zagotovo zapustil klop aktualnega španskega prvaka, če bo izgubil motivacijo. "Ne mine dan, da ne bi pomislil na odhod," je dejal Pep Guardiola. Trenerski guru je priznal, da mu odgovarja, da s klubom ni vezan dolgoročno. "Ne želim biti za daljši čas vezan na en klub. Tako imam več motivacije in bolj opravljam svoje delo," je dodal Guardiola: "Želim biti svoboden in odločati o svoji prihodnosti. Če bi podpisal pogodbo za dalj časa, bi se počutil ujetega. Najhuje pa bi mi bilo, da bi bil prisiljen ostati nekje, kjer mi ni všeč. Ne morem si niti zamisliti, da začnem projekt, ki je daljši od enega leta." Sicer pa Guardiola uživa v delu z Leom Messijem, Xavijem, Iniesto in ostalimi zvezdniki Barcelone. "Ta odločitev ni v nikakršni povezavi z igralci in klubom. Igralci, ki jih treniram, so neverjetni. Občasno jim tudi zavidam, ker bi si želel biti na njihovem mestu. Včasih se še vedno počutim kot nogometaš," je še dejal Pep Guardiola, ki naj bi že pri 25-letih vedel, da bo po koncu igralske sezone "presedlal" med trenerje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.