Vse se je spremenilo v nekaj urah

Foto: EPA
Foto: EPA
Pastor Maldonado je razkril, kako je v nekaj urah ostal brez sedeža v prihajajoči sezoni formule 1.
Oglej si celoten članek

Venezuelski dirkač Pastor Maldonado je v zadnjem trenutku ostal brez sedeža pri Renaultu, kjer bo v prihajajoči sezoni od Jolyonu Palmerju dirkal Kevin Magnussen.

Maldonado je imel s francoskim proizvajalcem, ki se v letošnji sezoni vrača v vlogi konstruktorja, že podpisano pogodbo, vendar je dogovor propadel zaradi pomanjkanja pokroviteljskega denarja.

Kariera 30-letnega Južnoameričana je bila vse od njegovega vstopa v elitni dirkaški šport pogojena s sponzorskim denarjem, ki ga je za njegov sedež plačevalo venezuelsko naftno podjetje PDVSA.

Z gospodarsko krizo, ki je zajela Venezuelo, je usahnil pritok svežega kapitala, kar je Maldonada naposled stalo službe. Državno podjetje ni moglo izpolniti finančnih obveznosti do Renaulta, ta pa je prekinil sodelovanje z Venezuelcem.

''Situacija se je spremenila v nekaj urah. Ostal sem brez pokrovitelja in vse ostalo je bila posledica tega. Nisem jezen, počutim pa se vse prej kot srečnega. To je bila stela z jasnega,'' je povedal Maldonado, ki nima popolnih informacij, zakaj se je naftno podjetje umaknilo.

''Nimam komentarja. To so občutljive stvari, ki jih moram preučiti in razjasniti. Razmišljam le o alternativi, da bi nadaljeval z dirkanjem. PDVSA je dobro opravil svojo nalogo in z državnim programom podpira tudi druge dirkače, kot sta EJ Viso in Samin Gomez. Prepričan sem, da bodo v drugih športih še naprej sodelovali,'' je povedal 30-letnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.