Šport > Moto športi
5 ogledov

Vse se je spremenilo v nekaj urah

pastor maldonado EPA
Pastor Maldonado je razkril, kako je v nekaj urah ostal brez sedeža v prihajajoči sezoni formule 1.

Venezuelski dirkač Pastor Maldonado je v zadnjem trenutku ostal brez sedeža pri Renaultu, kjer bo v prihajajoči sezoni od Jolyonu Palmerju dirkal Kevin Magnussen.

Maldonado je imel s francoskim proizvajalcem, ki se v letošnji sezoni vrača v vlogi konstruktorja, že podpisano pogodbo, vendar je dogovor propadel zaradi pomanjkanja pokroviteljskega denarja.

Kariera 30-letnega Južnoameričana je bila vse od njegovega vstopa v elitni dirkaški šport pogojena s sponzorskim denarjem, ki ga je za njegov sedež plačevalo venezuelsko naftno podjetje PDVSA.

Z gospodarsko krizo, ki je zajela Venezuelo, je usahnil pritok svežega kapitala, kar je Maldonada naposled stalo službe. Državno podjetje ni moglo izpolniti finančnih obveznosti do Renaulta, ta pa je prekinil sodelovanje z Venezuelcem.

''Situacija se je spremenila v nekaj urah. Ostal sem brez pokrovitelja in vse ostalo je bila posledica tega. Nisem jezen, počutim pa se vse prej kot srečnega. To je bila stela z jasnega,'' je povedal Maldonado, ki nima popolnih informacij, zakaj se je naftno podjetje umaknilo.

''Nimam komentarja. To so občutljive stvari, ki jih moram preučiti in razjasniti. Razmišljam le o alternativi, da bi nadaljeval z dirkanjem. PDVSA je dobro opravil svojo nalogo in z državnim programom podpira tudi druge dirkače, kot sta EJ Viso in Samin Gomez. Prepričan sem, da bodo v drugih športih še naprej sodelovali,'' je povedal 30-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.