"Vsi bodo srečni, če se Pogačar ne bo pojavil"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenski kolesar se je zasidral v misli tekmecev.
Oglej si celoten članek

Odlični eritrejski kolesar Biniam Girmay, ki je leta 2022 postal prvi afriški zmagovalec ene izmed etap na tritedenskih dirkah, ko je bil najmočnejši v sprintu manjše skupine kolesarjev v 10. etapi Gira, je zadnje dni dokaj uspešno nastopal na Touru Down Under v Avstraliji, a je z mislimi že pri spomladanskih klasikah.

Na teh se je kolesar moštva Intermarché–Wanty v preteklosti že izkazal, leta 2022 je tako osvojil preizkušnjo Gent-Wevelgem. Tokrat vrhunska rezultata načrtuje predvsem za dirki E3 Saxo Classic in dirko po Flandriji. Slednjo je lani dobil Tadej Pogačar, ki pa za mnoge največje enodnevne klasike tokrat nima v načrtu.

"To lahko vprašate vsakega kolesarja v karavani. Odkar je začel tekmovati, se je vse speremenilo," je v smehu Girmay odgovoril na vprašanje, če Pogačarjeva odsotnost odpira vrata za uspeh drugim kolesarjem.

"Tudi sam uživam v težkih dirkah, Pogačar pa v vsako preizkušnjo prinese mnogo emocij, tudi med navijači. Je neverjetno prijazen fant, škoda, ker ga spomladi ne bo na teh dirkah, a celotna karavana bo srečna, če se ne bo pojavil (smeh)," meni Eritrejec.

Foto: Profimedia Biniam Girmay

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.