Vsi nad Messija: "Takrat pa ni govoril o korupciji ... "

Foto: Epa
Foto: Epa
Končnica južnoameriškega prvenstva je prinesla ostre izjave o sodniških odločitvah
Oglej si celoten članek

V nedeljo se je Copa América končala s finalom v Riu med Brazilijo in Perujem, favorizirani gostitelji so prišli do pričakovane zmage (3:1) in prvega celinskega naslova po dvanajstih letih, skupno pa že devetega.

V polfinalu so Brazilci izločili Argentince (2:0), srečanje večnih rivalov so zaznamovale kontroverzne sodniške odločitve. Po izpadu je na delilce pravice besnel Lionel Messi in podal nekaj zanj neznačilnih izjav.

"Na letošnji Copi je bilo premalo spoštovanja do naše ekipe. Tudi mi bi lahko igrali bolje, toda obenem nam niso pustili do finala. Korupcija in sodniki niso dovolili, da bi naši navijači uživali v finalu. To uničuje nogomet," je na račun južnoameriške nogometne konfederacije CONMEBOL ostro dejal Messi.

Rio de Janeiro Zmago Brazilcev slavil tudi Kristus Odrešitelj

Po finalu sta tako brazilski selektor Tite kot njegov kolega na preujski klopi Argentinec Ricardo Gareca zavrnila Messijeve kritike.

Tite je povedal, da bi moral zvezdnik Barcelone pokazati več spoštovanja, tudi njegov rojak Gareca se ni strinjal z njegovo oceno.

"Messi je avtoriteta, toda ne strinjam s tem, kar je povedal. Spoštujem ga, toda to ne pomeni, da se moram strinjati z njim," je pojasnil Gareca.

Copa América Po dvanajstih letih znova prvaki

Še dlje pa je šel brazilski branilec Thiago Silva. Član Paris Saint-Germaina je Messiju vrnil žogico in opozoril na napake, ki so se v preteklosti dogajale v korist njegovih ekip.

"Zame je to težko komentirati. Messi je dober človek, toda njegove besede naši ekipi niso bile všeč. Mi smo na svetovnem prvenstvu proti Belgiji izgubili tudi zaradi sodniških napak. Poleg tega so se dogajale napake v njegovo korist, ko je igral za Barcelono. Takrat ga nisem slišal govoriti o korupciji," je dejal Silva.

"Včasih v porazih iščemo izgovore pri drugih. Mislim, da Messi ni bil zlonamaren, toda njegove besede so nas razžalostile. Dobro se spominjam naše (PSG, op. a.) tekme proti Barceloni, ko smo izgubili 6:1, pa je on izigral sodnika na smešen način. Takrat mi nismo govorili o tem, da sodniki favorizirajo Barcelono. Mislim, da je v takšnih trenutkih treba pokazati spoštovanje," je zaključil Silva.

Foto: Epa Thiago Silva Copa

Škandal Messi ni vzel medalje: Vse je nameščeno

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.