Vsi želijo na stopničke

Foto: Reuters
Foto: Reuters
VN Katalonije. Španci doma zelo motivirani.
Oglej si celoten članek

Jorge Lorenzo (Yamaha) je prepričljivo zmagal na zadnji dirki v Mugellu in je pred preizkušnjo v Montmelu zelo samozavesten. "Steza je dobra za Yamaho in moj način vožnje. Velika nagrada Italije je bila zame zelo pomembna, saj smo izničili slabe občutke s prejšnje dirke. Upam, da bomo zdaj zadržali formo in se znova uvrstili na oder za zmagovalce," je dejal trenutno drugi v skupnem seštevku MotoGP.

Dvanajst točk več od svetovnega prvaka ima pred šesto dirko sezone Dani Pedrosa (Repsol Honda), ki bo nastopil na svoji 200. dirki: "To je ogromna številka; zdi se mi, da sem začel včeraj. Tu je vedno užitek dirkati, nastopam pred družino in prijatelji. Potrudil se bom za zmago. Smo šele na začetku sezone, a je lepo voditi." Njegov moštveni kolega Marc Márquez si je v Italiji privoščil padec, ko je zanesljivo držal drugo mesto. "Sem že skoraj stoodstoten. Barcelona je zelo težko dirkališče, bo zelo zanimivo. To je moja domača dirka," je dejal tretji v skupni razvrstitvi, četrti Cal Crutchlow (Monster Yamaha Tech 3) pa dodal: "Zelo lepo bi se bilo tretjič zapored uvrstiti na stopničke."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.