Šport > Moto športi
25 ogledov

Vsi želijo na stopničke

dani pedrosa Reuters
VN Katalonije. Španci doma zelo motivirani.

Jorge Lorenzo (Yamaha) je prepričljivo zmagal na zadnji dirki v Mugellu in je pred preizkušnjo v Montmelu zelo samozavesten. "Steza je dobra za Yamaho in moj način vožnje. Velika nagrada Italije je bila zame zelo pomembna, saj smo izničili slabe občutke s prejšnje dirke. Upam, da bomo zdaj zadržali formo in se znova uvrstili na oder za zmagovalce," je dejal trenutno drugi v skupnem seštevku MotoGP.

Dvanajst točk več od svetovnega prvaka ima pred šesto dirko sezone Dani Pedrosa (Repsol Honda), ki bo nastopil na svoji 200. dirki: "To je ogromna številka; zdi se mi, da sem začel včeraj. Tu je vedno užitek dirkati, nastopam pred družino in prijatelji. Potrudil se bom za zmago. Smo šele na začetku sezone, a je lepo voditi." Njegov moštveni kolega Marc Márquez si je v Italiji privoščil padec, ko je zanesljivo držal drugo mesto. "Sem že skoraj stoodstoten. Barcelona je zelo težko dirkališče, bo zelo zanimivo. To je moja domača dirka," je dejal tretji v skupni razvrstitvi, četrti Cal Crutchlow (Monster Yamaha Tech 3) pa dodal: "Zelo lepo bi se bilo tretjič zapored uvrstiti na stopničke."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.