Vučinić poglobil krizo Milana

Foto: Žurnal24 Mirko Vučinić je odločil derbi na San Siru.
Nogometaši Milana niti v 5. tekmi sezone v Serie A na domači zelenici niso uspeli zmagati. V derbiju 9. kola so klonili proti Romi z 0:1 .
Oglej si celoten članek
 

Italija, Serie A, 9. kolo

Torino : Cagliari 2:0
Napoli
: Juventus 3:1
Milan : Roma 0:1
Catania
: Sampdoria 2:0
Empoli : Atalanta 0:1
Lazio : Udinese 0:1
Palermo : Inter 0:0
Parma
: Livorno 3:2
Siena : Reggina 0:0
Genoa : Fiorentina 0:0

Tekmo na San Siru so bolje pričeli nogometaši Milana. V 17. minuti je po podaji Andree Pirla za las mimo vrat Donija streljal Kaka . Z dvema nevarnima poizkusoma Cicinha z razdalje so odgovorili nogometaši Rome, pri katerih zaradi poškodbe ni nastopil Francesco Totti . Tudi v nadaljevanju prvega polčasa so na igrišču prevladovali rdeče-črni. Dvakrat je poizkusil Clarence Seedorf , vendar je vratar Doni ukrotil njegova strela.

Po odmoru se je na zelenici veliko dogajalo med obema kazenskima prostoroma, vendar pravih nevarnosti za brazilska vratarja obeh moštev - Dido in Donija - ni bilo. V 72. minuti pa hladen tuš za navijače evropskih prvakov. Lepo podajo z desne strani je v kazenski prostor poslal Cicinho, črnogorski napadalec Mirko Vučinić pa je izkoristil slabo postavitev Alessandra Neste in z bližine z glavo ugnal Dido.


Milanov čuvaj mreže Nelson Dida ne doživlja ravno najlepših trenutkov v rdeče-črnem dresu. © AFP

 

Tudi po vodstvu gostov iz Rima se Milan ni pobral. V 81. minuti je v kazenskem prostoru Milana padel Daniele de Rossi , Massimo Ambrosini je moral zaradi drugega rumenega kartona zapustiti igrišče. De Rossi je kar sam izvajal 11-metrovko, vendar je njegov prefinjen strel zletel preko vrat. Do konca srečanja si je nato Milan z igralcem manj ustvaril le eno pravo priložnost za izenačenje, vendar je strel Alberta Gilardina z glavo za las zgrešil cilj.

Rosoneri so tako drugič zapored klonili na domači zelenici, v sezoni 2007/08 pa so na San Siru v Serie A osvojili le 3 točke od 15 možnih. Na drugi strani je Roma dosegla pomembno zmago pred mestnim derbijem v sredo ob 20.30 proti Laziu.

 

Slovenski reprezentančni vratar Jasmin Handanović je v Rimu proti Laziu  branil vso tekmo in pri zmagi z 1:0 svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. © Getty Images

 

Na lestvici še naprej vodi Inter (21 točk), ki je tokrat remiziral na gostovanju pri Palermu z 0:0. Roma za varovanci Roberta Mancinija zaostaja tri točke. Juventus, ki je v tem krogu izgubil na gostovanju pri Napoliju s 3:1, pa ločijo od vrha lestvice 4 točke. Fiorentina ima 17 točk in je pred Juventusem na 3. mestu lestvice. V 9. kolu elitne italijanske lige se je izkazal tudi slovenski reprezentančni vratar Samir Handanovič , ki je ob zmagi Udineseja na Olimpicu proti Laziu z 1:0, branil vso tekmo. Nogometaši iz Vidma so na prvenstveni razpredelnici 5. s 15 točkami, Milan ostaja pri 10 točkah in je 13.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.