Šport > Nogomet
6 ogledov

Vučinić poglobil krizo Milana

Mirko Vučinić je odločil derbi na San Siru. Žurnal24 main
Nogometaši Milana niti v 5. tekmi sezone v Serie A na domači zelenici niso uspeli zmagati. V derbiju 9. kola so klonili proti Romi z 0:1 .
 

Italija, Serie A, 9. kolo

Torino : Cagliari 2:0
Napoli
: Juventus 3:1
Milan : Roma 0:1
Catania
: Sampdoria 2:0
Empoli : Atalanta 0:1
Lazio : Udinese 0:1
Palermo : Inter 0:0
Parma
: Livorno 3:2
Siena : Reggina 0:0
Genoa : Fiorentina 0:0

Tekmo na San Siru so bolje pričeli nogometaši Milana. V 17. minuti je po podaji Andree Pirla za las mimo vrat Donija streljal Kaka . Z dvema nevarnima poizkusoma Cicinha z razdalje so odgovorili nogometaši Rome, pri katerih zaradi poškodbe ni nastopil Francesco Totti . Tudi v nadaljevanju prvega polčasa so na igrišču prevladovali rdeče-črni. Dvakrat je poizkusil Clarence Seedorf , vendar je vratar Doni ukrotil njegova strela.

Po odmoru se je na zelenici veliko dogajalo med obema kazenskima prostoroma, vendar pravih nevarnosti za brazilska vratarja obeh moštev - Dido in Donija - ni bilo. V 72. minuti pa hladen tuš za navijače evropskih prvakov. Lepo podajo z desne strani je v kazenski prostor poslal Cicinho, črnogorski napadalec Mirko Vučinić pa je izkoristil slabo postavitev Alessandra Neste in z bližine z glavo ugnal Dido.


Milanov čuvaj mreže Nelson Dida ne doživlja ravno najlepših trenutkov v rdeče-črnem dresu. © AFP

 

Tudi po vodstvu gostov iz Rima se Milan ni pobral. V 81. minuti je v kazenskem prostoru Milana padel Daniele de Rossi , Massimo Ambrosini je moral zaradi drugega rumenega kartona zapustiti igrišče. De Rossi je kar sam izvajal 11-metrovko, vendar je njegov prefinjen strel zletel preko vrat. Do konca srečanja si je nato Milan z igralcem manj ustvaril le eno pravo priložnost za izenačenje, vendar je strel Alberta Gilardina z glavo za las zgrešil cilj.

Rosoneri so tako drugič zapored klonili na domači zelenici, v sezoni 2007/08 pa so na San Siru v Serie A osvojili le 3 točke od 15 možnih. Na drugi strani je Roma dosegla pomembno zmago pred mestnim derbijem v sredo ob 20.30 proti Laziu.

 

Slovenski reprezentančni vratar Jasmin Handanović je v Rimu proti Laziu  branil vso tekmo in pri zmagi z 1:0 svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. © Getty Images

 

Na lestvici še naprej vodi Inter (21 točk), ki je tokrat remiziral na gostovanju pri Palermu z 0:0. Roma za varovanci Roberta Mancinija zaostaja tri točke. Juventus, ki je v tem krogu izgubil na gostovanju pri Napoliju s 3:1, pa ločijo od vrha lestvice 4 točke. Fiorentina ima 17 točk in je pred Juventusem na 3. mestu lestvice. V 9. kolu elitne italijanske lige se je izkazal tudi slovenski reprezentančni vratar Samir Handanovič , ki je ob zmagi Udineseja na Olimpicu proti Laziu z 1:0, branil vso tekmo. Nogometaši iz Vidma so na prvenstveni razpredelnici 5. s 15 točkami, Milan ostaja pri 10 točkah in je 13.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.