Vzelo vam bo sapo: Slovenci smučali s Triglava!

Foto: PrtSc
Foto: PrtSc
Trije slovenski avanturisti so izpeljali izjemen podvig in ga posneli.
Oglej si celoten članek

Bine Žalohar, Matej Mejovšek in Andraž Šparovec so unovčili bogate alpinistične in smučarske izkušnje ter se lotili izjemnega podviga. Povzpeli so se na najvišjo slovensko goro in se potem s smučmi spustili z nje.

Trojica se je s Kredarice na vrh povzpela v četrtek zjutraj. Za vzpon in spust je ekipa porabila približno pet ur.

"Naklonina je konstantno 50. Pri umetnih prehodih zna biti morda tudi več. Tam ne moreš delati zavojev. Sneg je bil takšen, da se ni dalo tekoče smučati. Zgornji del grebena je bil zelo izpostavljen skalam. Prehodi so bili dejansko ozki. Tam smo le odrseli," je za Siol dejal Žalohar.

Ta je dodal, da na severovzhodni strani, kjer so smučali, ni velike nevarnosti plazov. Večjo težavo predstavlja veter.

Žalohar, ki je v preteklosti sodeloval tudi z Davom Karničarjem, je dodal, da je za tovrsten podvig potrebnih veliko izkušenj.

Grenak priokus Kranjec največji osmoljenec: "Potegnil sem najkrajšo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:43 14. Marec 2020.

    Zame trije neodgovorni bedaki, nič drugega.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.