Šport > Zimski športi
278 ogledov

Kranjec največji osmoljenec: "Potegnil sem najkrajšo."

žan kranjec Epa Kranjcu se je mali kristalni globus izmuznil na zadnjem veleslalomu v Hinterstoderju. Takrat tekmovalci niso vedeli, da je bila to zadnja tekma v tehničnih disciplinah za sezono 2019/2020.
Žan Kranjec je tekmovalno zimo končal kot četrti najboljši veleslalomist sezone 2019/20 svetovnega pokala alpskih smučarjev.

Kljub lepemu dosežku je tudi nekaj grenkega priokusa. Po odpadlih veleslalomih v Kranjski Gori in Cortini d'Ampezzo je za zgolj štiri točke zgrešil premierne stopničke v seštevku discipline.

"Sigurno sem si želel tekmovati v Kranjski Gori, ampak po drugi strani je zdaj situacija takšna, kakršna je, resna, in je prav, da je bila sprejeta odločitev, da se tekma odpove. Jo sprejemam in se mi zdi pravilna," je po odpovedi 59. pokala Vitranc v Kranjski Gori dejal najboljši slovenski alpski smučar.

"Večino tekem sem imel zelo dobrih, kakšne vrhunske. Razen zadnjih dveh tekem, kjer nisem naredil tistega, kar bi si želel, je bilo ostalo super. Sem zelo zadovoljen. Na koncu se je ravno tako izšlo, da sem med štirimi, ki so bili najbolj izenačeni, potegnil v bistvu najkrajšo. Tako je to. Kljub temu, da sem imel priložnost tudi za marsikaj več, sem lahko vseeno zadovoljen s sezono in grem optimistično naprej," je 27-letni tekmovalec iz Bukovice pri Vodicah potegnil črto pod vseeno najboljšo sezono, v kateri je v skupnem seštevku postal 16. najboljši smučar.

"Vem, da bi lahko marsikatero stvar bolje naredil. Po eni strani mi je tudi žal. To je šport. Kdaj ti bolje uspe, kdaj slabše, in preveč se obremenjevati, kaj je bilo v preteklosti, nima smisla. Glede na situacijo bi na koncu lahko tudi izvlekel kaj več, moram pa biti vseeno zadovoljen s sezono," je še dejal.

žan kranjec | Avtor: Epa Epa

Mešane občutke po skrajšani sezoni je imel tudi drugi član slovenske A ekipe za tehnični disciplini Štefan Hadalin.

"Zagotovo je to, da sem po dveh letih znova med dobitniki točk v veleslalomu, ena pozitivna stvar v tej sezoni. Tudi nenazadnje najboljši slalomski rezultat v karieri, sedmo mesto v Madonni di Campiglio, tako da nekaj svetlih točk je zanesljivo bilo. Manj sem zadovoljen s kombinacijskim delom sezone, kjer mi ni uspelo narediti vrhunskega rezultata, ki sem si ga zelo želel," je ocenil Vrhničan, ki se je lani v Areju zavihtel na mesto svetovnega podprvaka v kombinaciji, v Banskem pa je prvič v karieri stopil tudi na (kombinacijske) stopničke v svetovnem pokalu.

"Tudi v veleslalomu sem si želel preboja med najboljšo petnajsterico v seštevku discipline, kar mi ni uspelo. To ostajajo izzivi za prihodnost, verjamem, da jih lahko dosežem z dobrim delom in boljšimi predstavami," je prepričan Hadalin.

štefan hadalin | Avtor: Epa Epa

"Žan je imel veliko dobrih stvari letos, tudi kakšno slabo. Imeli smo eno normalno tekmo v normalnih zimskih pogojih. Ampak to ni noben izgovor, če hočeš na koncu sezone dobiti nagrado, moraš biti v vseh pogojih dober, v tistih najboljših pogojih pa odličen, kar se potem odrazi v skupnem seštevku. Ne smemo pozabiti njegove zmage, stopničk, četrtega in petega mesta, kar so vrhunski rezultati. Je član elite, mislim, da še vedno napreduje in ima še vedno prostor za napredek. Mislim, da je lahko v naslednjih sezonah še boljši," pa je ocenil trener Klemen Bergant.

Organizacijski komite pokala Vitranc je danes na priporočilo Mednarodne smučarske zveze in po posvetu z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje odpovedal tekmi za svetovni pokal alpskih smučarjev. "Odločitev je seveda pričakovana in pravilna. Bistveno je, da vsi ostanemo zdravi, da se razmere umirijo ter normalizirajo," je dogajanje, na katero nimajo vpliva, pospremil glavni trener slovenske reprezentance v tehničnih disciplinah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.