Vzhod: Kako visoko bo prilezel Brezec?

Foto: Žurnal24 Kdo lahko zaustavi izjemnega LeBrona Jamesa? (Foto: Reuters)
V noči s srede na četrtek se je preko luže zaključil redni del lige NBA. Udeleženci končnice na vzhodu in zahodu so znani. Žurnal24 začenja s predstavitvijo parov na vzhodu. V soboto sledijo še pari zahoda.
Oglej si celoten članek

Cleveland – Chicago
Cleveland, ki je v rednem delu zabeležil 61 zmag in 21 porazov, v prvem krogu ne bi smel imeti težav s Chicagom (41-41), ki si je prav v zadnjih kolih rednega dela priboril igranje v končnici in tako že porabil veliko moči. Na drugi strani konjeniki nekaj zadnjih tekem niso odigrali na polno, saj so si želeli privarčevati energijo, ki jo bodo potrebovali v boju za naslov prvaka. Težko je verjeti, da bi Biki, za katere je izjemen uspeh že uvrstitev v končnico, zaustavili LeBrona Jamesa & co. Na letošnjih medsebojnih dvobojih jim je sicer šlo dobro, saj so dobili dva od štirih. Prvega v gosteh, drugega doma.

 

Orlando – Charlotte

Orlando (59 zmag, 23 porazov) bi poleg Clevelanda v prvem kolu končnice moral imeti najlažje delo v ligi NBA. Magice najprej čaka dvoboj s Charlottom (44-38), ki si ji letos zagotovil šele prvo, zgodovinsko uvrstitev v končnico. Forma Orlanda je v tem trenutku zelo dobra, na domačem parketu so bili skozi celotno sezono zelo suvereni (34-7). Na drugi strani so košarkarji Charlotta zelo dobro igrali pred domačimi gledalci (31-10), na gostovanjih pa skozi celotno sezono niso našli pravega ritma (13-28). Glede na to, da je prednost domačega terena v rokah košarkarjev Orlanda, napredovanje ne bi smelo biti vprašljivo. Magic so dobili tri od štirih letošnjih obračunov z Bobcats.

Atlanta – Milwaukee
Atlanta je redni del lige končala na tretjem mestu, medtem ko so Bucks Primoža Brezca sezono zaključili kot šesti. A njihova forma ob zaključku, ki jim je prinesla napredovanje v končnico, je (bila) neverjetna. Na drugi strani so ob koncu sezone Hawks nekoliko popustili v igri in vprašanje je, ali bo iz tega dvoboja res napredovalo favorizirano moštvo. Čeprav so bili košarkarji Atlante letos na domačem parketu zelo dobri (34-7), pa jim gostovanja niso šla najbolje od rok (19-22). Hawks resda imajo prednost domačega terena, a Milwaukeeju bi ob dobrih igrah na domačem parketu zadostovala že ena sama zmaga v gosteh. Atlanta je bila na treh letošnjih medsebojnih obračunih uspešnejša (2:1).

 

Boston – Miami

Boston je s 50 zmagami in 32 porazi redni del zaključil kot četrti, Miami (47-35) pa kot peti. Floridski košarkarji večji del sezone niso blesteli, formo pa so ujeli prav v zaključku sezone, ko so nasprotnike premagovali kot za šalo. Nič ni boljšega kot v končnico priti z izjemno serijo rezultatov, kot je to uspelo Miamiju, ki je košarkarjem Bostona zagotovo vlil nekaj straha v kosti. Kelti so v nasprotju z Vročico ob zaključku rednega dela v formi nekoliko popustili, a vprašanje je, če to ni bilo zgolj taktiziranje. Boston je dobil vse tri letošnje medsebojne obračune z Miamijem.

 

Če se bodo pričakovanja uresničila, se bosta v finalu vzhodne konference pomerili prvouvrščeni moštvi rednega dela, Cleveland in Orlando (seveda na svojo priložnost čakajo tudi v zadnjem času odlični košarkarji Miamija). Glede na predstave v zadnjem času bi lahko košarkarji Orlanda (podobno kot minulo sezono) celo presenetili absolutne favorite lige, Kavalirje. A do finala konference je še daleč ...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.