Šport > Košarka
17 ogledov

Vzhod: Kako visoko bo prilezel Brezec?

Kdo lahko zaustavi izjemnega LeBrona Jamesa? (Foto: Reuters) Žurnal24 main
V noči s srede na četrtek se je preko luže zaključil redni del lige NBA. Udeleženci končnice na vzhodu in zahodu so znani. Žurnal24 začenja s predstavitvijo parov na vzhodu. V soboto sledijo še pari zahoda.

Cleveland – Chicago
Cleveland, ki je v rednem delu zabeležil 61 zmag in 21 porazov, v prvem krogu ne bi smel imeti težav s Chicagom (41-41), ki si je prav v zadnjih kolih rednega dela priboril igranje v končnici in tako že porabil veliko moči. Na drugi strani konjeniki nekaj zadnjih tekem niso odigrali na polno, saj so si želeli privarčevati energijo, ki jo bodo potrebovali v boju za naslov prvaka. Težko je verjeti, da bi Biki, za katere je izjemen uspeh že uvrstitev v končnico, zaustavili LeBrona Jamesa & co. Na letošnjih medsebojnih dvobojih jim je sicer šlo dobro, saj so dobili dva od štirih. Prvega v gosteh, drugega doma.

 

Orlando – Charlotte

Orlando (59 zmag, 23 porazov) bi poleg Clevelanda v prvem kolu končnice moral imeti najlažje delo v ligi NBA. Magice najprej čaka dvoboj s Charlottom (44-38), ki si ji letos zagotovil šele prvo, zgodovinsko uvrstitev v končnico. Forma Orlanda je v tem trenutku zelo dobra, na domačem parketu so bili skozi celotno sezono zelo suvereni (34-7). Na drugi strani so košarkarji Charlotta zelo dobro igrali pred domačimi gledalci (31-10), na gostovanjih pa skozi celotno sezono niso našli pravega ritma (13-28). Glede na to, da je prednost domačega terena v rokah košarkarjev Orlanda, napredovanje ne bi smelo biti vprašljivo. Magic so dobili tri od štirih letošnjih obračunov z Bobcats.

Atlanta – Milwaukee
Atlanta je redni del lige končala na tretjem mestu, medtem ko so Bucks Primoža Brezca sezono zaključili kot šesti. A njihova forma ob zaključku, ki jim je prinesla napredovanje v končnico, je (bila) neverjetna. Na drugi strani so ob koncu sezone Hawks nekoliko popustili v igri in vprašanje je, ali bo iz tega dvoboja res napredovalo favorizirano moštvo. Čeprav so bili košarkarji Atlante letos na domačem parketu zelo dobri (34-7), pa jim gostovanja niso šla najbolje od rok (19-22). Hawks resda imajo prednost domačega terena, a Milwaukeeju bi ob dobrih igrah na domačem parketu zadostovala že ena sama zmaga v gosteh. Atlanta je bila na treh letošnjih medsebojnih obračunih uspešnejša (2:1).

 

Boston – Miami

Boston je s 50 zmagami in 32 porazi redni del zaključil kot četrti, Miami (47-35) pa kot peti. Floridski košarkarji večji del sezone niso blesteli, formo pa so ujeli prav v zaključku sezone, ko so nasprotnike premagovali kot za šalo. Nič ni boljšega kot v končnico priti z izjemno serijo rezultatov, kot je to uspelo Miamiju, ki je košarkarjem Bostona zagotovo vlil nekaj straha v kosti. Kelti so v nasprotju z Vročico ob zaključku rednega dela v formi nekoliko popustili, a vprašanje je, če to ni bilo zgolj taktiziranje. Boston je dobil vse tri letošnje medsebojne obračune z Miamijem.

 

Če se bodo pričakovanja uresničila, se bosta v finalu vzhodne konference pomerili prvouvrščeni moštvi rednega dela, Cleveland in Orlando (seveda na svojo priložnost čakajo tudi v zadnjem času odlični košarkarji Miamija). Glede na predstave v zadnjem času bi lahko košarkarji Orlanda (podobno kot minulo sezono) celo presenetili absolutne favorite lige, Kavalirje. A do finala konference je še daleč ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.