Wada: Ruse pri dopingu podpirala država

Foto: EPA
Foto: EPA
Današnje poročilo Svetovne protidopinške agencije (Wada), ki ga je športni svet težko pričakoval, je potrdilo namige o dopinških goljufijah v Rusiji.
Oglej si celoten članek

Wada je sporočila, da je ugotovila, da so imeli ruski športniki pri izvajanju dopinških kršitev sistematsko podporo države.

V poročilu, ki ga je pripravil preiskovalec Wade Richard McLaren, je zapisano, da je bilo v dogajanje vpleteno tudi rusko ministrstvo za šport. V moskovskem protidopinškem laboratoriju pa so po ugotovitvah Wade več let skrivali oziroma prikrivali pozitivne teste ter na ta način ščitili svoje športnike.

Za zdaj Wada po objavi 103 strani dolgega poročila še ni sporočila morebitnih predlogov ukrepov proti ruskim športnikom, bodo pa verjetno zadnje ugotovitve krovne protidopinške organizacije spet spodbudile zahteve iz športnega sveta, da bi Rusiji prepovedali nastop na bližnjih olimpijskih igrah v Braziliji. McLaren je tudi član Mednarodnega športnega razsodišča v Lozani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.