Šport
73 ogledov

Wada: Ruse pri dopingu podpirala država

wada doping EPA
Današnje poročilo Svetovne protidopinške agencije (Wada), ki ga je športni svet težko pričakoval, je potrdilo namige o dopinških goljufijah v Rusiji.

Wada je sporočila, da je ugotovila, da so imeli ruski športniki pri izvajanju dopinških kršitev sistematsko podporo države.

V poročilu, ki ga je pripravil preiskovalec Wade Richard McLaren, je zapisano, da je bilo v dogajanje vpleteno tudi rusko ministrstvo za šport. V moskovskem protidopinškem laboratoriju pa so po ugotovitvah Wade več let skrivali oziroma prikrivali pozitivne teste ter na ta način ščitili svoje športnike.

Za zdaj Wada po objavi 103 strani dolgega poročila še ni sporočila morebitnih predlogov ukrepov proti ruskim športnikom, bodo pa verjetno zadnje ugotovitve krovne protidopinške organizacije spet spodbudile zahteve iz športnega sveta, da bi Rusiji prepovedali nastop na bližnjih olimpijskih igrah v Braziliji. McLaren je tudi član Mednarodnega športnega razsodišča v Lozani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.