Wayne Rooney prevzema vodenje padlega angleškega velikana

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Wayne Rooney se bo lotil svojega prvega trenerskega posla.
Oglej si celoten članek

Padli angleški velikan Derby County, ki se v svoji bogati zgodovini lahko pohvali celo z dvema naslovoma angleškega državnega prvaka ter enim osvojenim FA pokalom, a se že nekaj čas utaplja v povprečju angleške Championship lige (po kvaliteti 2. angleška liga), je objavil, da je odslovil trenerja, legendarnega Nizozemca Phillipa Cocuja.

Foto: Profimedia Phillip Cocu

Do prekinitve pogodbe naj bi prišlo sporazumno, potem ko se Ovni po 11 kolih nahajajo na povsem zadnjem mestu Championshipa z vsega 6 točkami.

Vodstvo kluba je ob imenovanju Nizozemca poleti 2019 imelo zelo visoke ambicije, saj je klub s Pride Parka prejšnjo sezono pod vodstvom Franka Lamparda za las zgrešil napredovanje v Premier ligo. Ovni so pod Cocujem končali na solidnem 10. mestu, a so popolnoma zatajili v novi sezoni, ko so na 11 tekmah zbrali vsega 1 zmago.

Foto: Profimedia Wayne Rooney

Vsi angleški mediji so se tako razpisali, da naj bi vodenje ekipe prevzel legendarni Wayne Rooney, ki je do zdaj opravljal vlogo igralca ter pomočnika trenerja, lastnik kluba Mel Morris pa naj bi že vse od Rooneyevega prihoda načrtoval, da se pod Cocujem čim bolj izuči trenerskega posla ter po slovesu Nizozemca tudi prevzame mesto glavnega trenerja.

Rooneyu naj bi pri vodenju ekipe pomagala nekdanja slovita premierligaška nogometaša, ki sta pred tem asistirala že Lampardu, Liam Rosenior ter Shay Given.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.