Šport > Nogomet
428 ogledov

Wayne Rooney prevzema vodenje padlega angleškega velikana

Wayne Rooney Profimedia
Wayne Rooney se bo lotil svojega prvega trenerskega posla.

Padli angleški velikan Derby County, ki se v svoji bogati zgodovini lahko pohvali celo z dvema naslovoma angleškega državnega prvaka ter enim osvojenim FA pokalom, a se že nekaj čas utaplja v povprečju angleške Championship lige (po kvaliteti 2. angleška liga), je objavil, da je odslovil trenerja, legendarnega Nizozemca Phillipa Cocuja.

Phillip Cocu | Avtor: Profimedia Profimedia

Do prekinitve pogodbe naj bi prišlo sporazumno, potem ko se Ovni po 11 kolih nahajajo na povsem zadnjem mestu Championshipa z vsega 6 točkami.

Vodstvo kluba je ob imenovanju Nizozemca poleti 2019 imelo zelo visoke ambicije, saj je klub s Pride Parka prejšnjo sezono pod vodstvom Franka Lamparda za las zgrešil napredovanje v Premier ligo. Ovni so pod Cocujem končali na solidnem 10. mestu, a so popolnoma zatajili v novi sezoni, ko so na 11 tekmah zbrali vsega 1 zmago.

Wayne Rooney | Avtor: Profimedia Profimedia

Vsi angleški mediji so se tako razpisali, da naj bi vodenje ekipe prevzel legendarni Wayne Rooney, ki je do zdaj opravljal vlogo igralca ter pomočnika trenerja, lastnik kluba Mel Morris pa naj bi že vse od Rooneyevega prihoda načrtoval, da se pod Cocujem čim bolj izuči trenerskega posla ter po slovesu Nizozemca tudi prevzame mesto glavnega trenerja.

Rooneyu naj bi pri vodenju ekipe pomagala nekdanja slovita premierligaška nogometaša, ki sta pred tem asistirala že Lampardu, Liam Rosenior ter Shay Given.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.