Weah boljši od predsednikovega sina

Foto: EPA
Foto: EPA
Nekdanji nogometni zvezdnik George Weah je na volitvah za liberijski senat presenetljivo gladko zmagal v okrožju Montserrado. V dvoboju s sinom aktualnega predsednika je Weah na volitvah prejel kar 78 odstotkov glasov, poročajo agencije. Njegov tekmec Robert Sirleaf je prejel le 127.000 oz. 11 odstotkov glasov.
Oglej si celoten članek

Z volitvami v Liberiji je bilo letos kar nekaj zapletov, zaradi strahu pred ebolo so jih dvakrat prestavili. Odgovorni so se bali množičnih okužb, če bi ljudje stali v dolgih vrstah pred volišči. Strah ni bil neupravičen, saj je v Liberiji za ebolo zbolelo že 8000 ljudi, 3400 jih je umrlo.

George Tawlon Manneh Oppong Ousman Weah je bil leta 1995 s strani Mednarodne nogometne zveze izbran za nogometaša leta in prejel prestižno zlato žogo. Po nogometni karieri se je vrnil v domovino in se lotil politike. Trenutno je uspešen opozicijski politik, saj je opozicija na tokratnih volitvah slavila v 12 od 15 volilnih okrožij.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.