Šport
31 ogledov

Weah boljši od predsednikovega sina

George Weah Liberija EPA
Nekdanji nogometni zvezdnik George Weah je na volitvah za liberijski senat presenetljivo gladko zmagal v okrožju Montserrado. V dvoboju s sinom aktualnega predsednika je Weah na volitvah prejel kar 78 odstotkov glasov, poročajo agencije. Njegov tekmec Robert Sirleaf je prejel le 127.000 oz. 11 odstotkov glasov.

Z volitvami v Liberiji je bilo letos kar nekaj zapletov, zaradi strahu pred ebolo so jih dvakrat prestavili. Odgovorni so se bali množičnih okužb, če bi ljudje stali v dolgih vrstah pred volišči. Strah ni bil neupravičen, saj je v Liberiji za ebolo zbolelo že 8000 ljudi, 3400 jih je umrlo.

George Tawlon Manneh Oppong Ousman Weah je bil leta 1995 s strani Mednarodne nogometne zveze izbran za nogometaša leta in prejel prestižno zlato žogo. Po nogometni karieri se je vrnil v domovino in se lotil politike. Trenutno je uspešen opozicijski politik, saj je opozicija na tokratnih volitvah slavila v 12 od 15 volilnih okrožij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.