Wenger pričakuje popolno okrevanje Walcotta

Foto: EPA
Foto: EPA
Arsenalov strateg Arsène Wenger je znova izrazil prepričanje, da si bo nesrečni Theo Walcott po hudi poškodbi kolena, zaradi katere bo izpustil mundial, povsem opomogel.
Oglej si celoten članek

Nihče seveda ni pričakoval tako hude poškodbe v letošnji sezoni iz tekme v tekmo boljšega 24-letnega angleškega reprezentanta. Theo Walcott je v zadnjih minutah pokalne tekme z mestnim rivalom Tottenhamom obležal pred sektorjem z gostujočimi navijači, ki jim je na številne žaljivke z nosil v smehu odgovoril z dvema prstoma in ničlo, ki sta simbolizirala takratni rezultat.

Ko je preživel še rafal kovancev in drugih predmetov, ki so deževali iz rok privržencev Spursov, si tudi trener Arsène Wenger ni mislil, da je nekdanji član Southamptona utrpel hujšo poškodbo, a ga je čakal šok, o čemer je francoski strateg spregovoril na petkovi novinarski konferenci.

Starost mu omogoča popolno okrevanje

"Nihče od nas ni pričakoval tako hude poškodbe takoj po tekmi, sesulo nas je, ko smo za to izvedeli v ponedeljek zvečer," je dejal Wenger. "Ampak Theo je psihično zelo močen in preudaren. S tem se spopada tako dobro, kolikor se v takšnih situacijah lahko. Prepričan sem, da si bo povsem opomogel. Poglobljene študije kažejo, da se igralci pri okrog 25 letih s takšno poškodbo vrnejo povsem običajno. Ko si star prek 29, 30 let, potem se ne vrneš povsem enak."

Kot "neverjetno" je trener vodilne ekipe Premier League označil tudi Angleževo prekletstvo, ko gre za nastope na svetovnih prvenstvih. Sven-Göran Eriksson ga je kot 17-letnika presenetljivo uvrstil v ekipo za mundial leta 2006 v Nemčiji, a je šlo zgolj za nabiranje izkušenj in Walcott ni odigral niti minute, presenetljivo pa ga je doma za zadnje SP v Južni Afriki leta 2010 pustil Fabio Capello.

"Ox" blizu povratka, Bendtner "out" do februarja

"To je neverjetno. Ko ni bil pripravljen, da bi šel, so ga vzeli, ko pa je bil pripravljen, ga niso. Zdaj nihče ne nasprotuje temu, da bi šel, a je poškodovan," je s svojim dolgoletnim varovancem sočustvoval Wenger. Luč na koncu tunela za topničarje, ki praktično morajo obiskati januarsko prestopno tržnico, je morda Walcottov rojak Alex Oxlade-Chamberlain.

Wenger je potrdil, da bi 20-letni nogometaš lahko nastopil že v ponedeljek proti Aston Villi, proti kateri se je na prvi tekmi novi sezone tudi poškodoval in od takrat ni odigral niti minute za prvo moštvo, nedavno pa se je s 45-minutno predstavo vrnil na tekmi mladega moštva. Arsenal bo do konca januarja sicer brez junaka zadnje ligaške tekme s Cardiff Cityjem, danskega napadalca Nicklasa Bentnerja.

"Odprti smo za vse rešitve, in če se bo pojavilo kaj zanimivega, potem bomo to storili," je o morebitnih prihodih dejal Wenger. Topničarji naj bi resno zagrizli za mladega napadalca madridskega Reala Álvara Morato, člana mestnih tekmecev Atlética Diega Costo, najbolj realistična tarča pa naj bi bil Fulhamov bolgarski "kratkoprogaš" Dimitar Berbatov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.