Wenger udrihal, Mourinho v elementu

Foto: EPA
Foto: EPA
Chelsea je dobil londonski derbi proti Arsenalu (2:0), Portugalec pa ni skrival zadovoljstva in za igralca tekme imenoval kritiziranega napadalca.
Oglej si celoten članek

José Mourinho je ostal nepremagan na ligaških tekmah z Arsenom Wengerjem in medtem, ko je njegov stari rival tokrat upravičeno objokoval sodniške odločitve, je Portugalec sam hvalil napadalca Diega Costo, s čigar izdatno pomočjo je Chelsea na Stamford Bridgu odpravil Arsenal (2:0).
Brazilski Španec sicer ni opravil svoje glavne naloge, zabil gola, temveč sodeloval pri izključitvi rojaka Gabriela Pauliste v prvem polčasu, ko je vsaj nekajkrat tudi sam čudežno ušel rdečemu kartonu Mika Deana, nato pa dovolj sprovociral Gabriela, ki ga je rahlo brcnil (ali morda pohodil) na sredini igrišča za poceni izključitev.

Arsenal z enim igralcem manj v drugem polčasu ni zdržal dolgo in Kurt Zouma je z glavo zadel po prostem strelu Cesca Fàbregasa, tekmo pa je s srečnim zadetkom in odboju od rezervista Caluma Chambersa v enem zadnjih napadov odločil Eden Hazard.

Mourinho je po obračunu nazdravil drugi zaporedni zmagi po napornem začetku sezone in spornega dogodka iz zaključka prvega polčasa ni želel preveč na široko komentirati.

"Dobra zmaga, moramo zmagovati tekme," je začel Mourinho. "Zmagali smo dvakrat v treh dneh, dvakrat smo ohranili mrežo nedotaknjeno. Nadzirali smo obe tekmi. Nimam mnenja o izključitvi. Igralec tekme je bil gotovo Diego Costa. V igro je prinesel prav vse."

Wenger se je v enem prvih intervjujev po tekmi osredotočil na uvod v rdeči karton Gabriela, prerivanje Coste in Laurenta Koscielnyja, ki je s strani nekdanjega člana Atlético Madrida dobil dva ostra udarca v obraz, nato pa ga je kontroverzni napadalec še spravil na tla med prerekanjem z nasilnim "body checkom".

"Nocoj ne bi bil rad Mike Dean. Costa bi moral biti izključen dvakrat," je bil besen Wenger, ki je bil nezadovoljen že s sojenjem v Zagrebu, od koder se je Arsenal med tednom vrnil s presenetljivim porazom.

Več na Goal.com/si/.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.