Williams bo zahteval odškodnino: "To je nesprejemljivo!"

Foto: Epa george russell williams formula 1
Pri Wiliamsu so bizarno situacijo na stezi v Bakuju označili za "nesprejemljivo".
Oglej si celoten članek

Na prvem prostem treningu pred dirkaškim koncem tedna za VN Azerbajdžana se je pripetila nenavadna nesreča, v kateri jo je skupil predvsem dirkalnik Georgea Russella.

Video Pokrov jaška ustavil bolid F1

Dirkač Williamsa je na ravnini povozil razrahljan pokrov odtočnega jaška in uničil šasijo svojega dirkalnika FW41. Trening so zaradi incidenta prekinili, nato pa tudi odpovedali, saj so morali prireditelji pregledati približno 300 pokrovov na šestkilometskem mestnem dirkališču Baku City Circuit, kjer bo v nedeljo na sporedu četrta dirka sezone.

"Prvi prosti trening smo morali odpovedati zaradi razrahljanega pokrova. Čeprav smo pred začetkom zadostili vsem varnostnim določilo, je prišlo do zapleta, ki ga ni bilo mogoče predvideti. Pred nadaljevanjem dirkanja bomo pregledali vse ostale pokrove. Varnost dirkačev je naša prioriteta," so sporočili organizatorji.

Russellov dirkalnik je utrpel nepopravljivo škodo, zato za nadaljevanje dirkaškega konca tedna potrebuje novo šasijo. Po pravilih Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia) bo moral njegov dirkalnik čez tehnični pregled, kar pomeni, da se bo na stezo lahko vrnil šele v soboto.

Williams je tako plačal visok davek za napako organizatorjev. Ostal je brez zajetne kilometrine, zanemarljive niso niti finančne posledice za nekdanjega velikana, ki je lani strmoglavil na začelje startne vrste in bo, če sodimo po prvih treh dirkah sezone, tam tudi ostal.

"Dirkališče mora zagotoviti, da so jaški ustrezno pritrjeni. To je nesprejemljivo," je bila jezna šefica britanskega moštva Claire Williams. "Ko se z dirkalnikom podaš na progo, dirkaš v prepričanju, da ga steza ne bo poškodovala. Zelo sem jezna. Najpomembneje je, da je z Georgeom vse v redu in da smo se izognili precej hujši nesreči.

"Kot samostojna ekipa bomo zaradi tega občutili velike finančne posledice. Šasijo je preklalo na pol, zato bomo potrebovali drugo. Izgubili smo čas na stezi. Možno je, da bo potrebno zamenjati tudi ERS paket, kar so novi stroški. To ni v redu."

Williams bo zaradi nesreče zahteval odškodnino.

Foto: Epa claire williams

Dirka za VN Azerbajdžana bo četra letos. Po treh v skupnem seštevku vodi Lewis Hamilton (Mercedes) z 68 točkami. Drugi je njegov moštveni kolega Valtteri Bottas z 62, tretji pa Red Bullovec Max Verstappen z 39 točkami. Sledita dirkača Ferrarija - Sebastian Vettel na četrtem (37) in Charles Leclerc (36) na petem mestu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.