Šport > Moto športi
4246 ogledov

Pokrov jaška ustavil bolid F1

George Russell Baku F1/Twitter
Prvi prosti trening dirkačev formule 1 pred VN Azerbajdžana v Bakuju je bil prekinjen.

Dirkači v formuli 1 so pred nekaj tedni zakorakali v novo sezono, prihajajoči vikend jih čaka dirka za veliko nagrado Azerbajdžana.

V petek sta že standardno na programu dva prosta treninga, prvi od obeh pa je bil prekinjen iz nenavadnega razloga. Dirkalnik Georga Russella je namreč na ravnini naletel na oviro, ki je močno poškodovala podvozje.

Sprva niti komentatorja nista vedela, kaj je povzročilo nesrečo, stvar je postala bolj jasna, ko so na progo pritekli delavci. Slednji so ponovno namestili pokrov za kanalizacijski odtok, po katerem se s piste izliva voda. Ker pokrov očitno ni bil dobro nameščen, jo je bolid znamke Williams močno skupil.

toto wolff Po sestanku Šport Zakaj Ferrarijeva taktika prinaša več težav kot rešitev?

Pokrov jaška je razrahljal Ferrarijev dirkač Charles Leclerc, ki je bil skupaj z moštvenim kolegom Sebastianom Vettlom edini, ki je v celoti opravil kakšen krog, preden so trening po manj kot desetih minutah odpovedali.

Odgovorni zdaj preverjajo nastalo škodo na nadvozu ter skušajo pritrditi pokrove vseh jaškov na dobrih šest kilometrov dolgem krogu.

Pri Williamsu so že potrdili, da bodo morali na poškodovanem dirkalniku zamenjati šasijo. Zaradi pravil F1 tako Russell ne bo smel dirkati vse do tretjega prostega treninga in kvalifikacij.

Komentarjev 3
Sorodne novice