Šport > Moto športi
275 ogledov

Pri srebrnih bo še zelo napeto

bottas hamilton Epa
Valtteri Bottas je prvič letos v kvalifikacijah premagal rekorderja po številu najboljših startnih položajev Lewisa Hamiltona.

Finec Valtteri Bottas (Mercedes) je bil najhitrejši v kvalifikacijah pred jubilejno 1000. dirko formule 1 v kitajskem Šanghaju, ki jo bo tako začel s prvega startnega mesta. Vodilni v seštevku svetovnega prvenstva je bil najboljši že tudi na drugem in tretjem treningu.

S časom 1:31,547 minute je najhitreje prevozil 5,451 kilometra dolgo progo in bo dirko SP prvič v sezoni in sedmič v karieri začel iz najboljšega startnega izhodišča.

Bottas je lansko sezono označil za "najslabšo v njegovi karieri", letos pa postaja vse resnejši izzivalec v zadnjih letih zelo dominantnega Lewisa Hamiltona.

Finec ima tudi dodatno motivacijo, saj se zelo dobro zaveda, da bi ga še ena povprečna sezona lahko stala sedeža v Mercedesu.

hamilton bottas | Avtor: Epa Epa

Dirko za veliko nagrado Kitajske bo z drugega mesta začel svetovni prvak in Bottasov moštveni sotekmovalec Britanec Hamilton, ki je zaostal le 0,023 sekunde.

S tretjega mesta bo startal Nemec Sebastian Vettel (Ferrari), ki je dobil uvodni trening, s četrtega pa njegov moštveni kolega Monačan Charles Leclerc.

alexander albon Formula 1 Šport Huda nesreča novinca

V kvalifikacijah je nastopilo le 19 voznikov, saj po hudi nesreči na tretjem treningu člana ekipe Toro Rosso Alexandra Albona vozila tega Britanca, ki nastopa za Tajsko, niso mogli popraviti.

Triindvajsetletnik se je pet minut pred koncem zaletel v zaščitno ogrado in poskrbel za veliko negotovosti in strahu med vsemi, ki so spremljali trening.

"Dobro sem, oprostite," je odgovoril Albon po radijski zvezi članom ekipe v boksih, ki so ga je takoj po trku vprašali, kako je. Iz povsem razbitega bolida je nato prišel sam in se mu na srečo ni nič zgodilo. Tekmovalec, ki nastopa prvo sezono v formuli ena, je sicer dosegel deveti čas treninga.

Pred dirko na Kitajskem, ki bo tretja postaja letošnje sezone, je na vrhu SP Bottas s 44 točkami, le eno manj ima Hamilton, Nizozemec Max Verstappen (Red Bull), peti v kvalifikacijah, pa je tretji s 27 točkami.

michael schumacher Sprememba Šport Schumacher ni več najbolje plačani dirkač formule 1
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.