Šport > Moto športi
4817 ogledov

Morale so imeti velik obseg prsi

formula 4 Španija Twitter
Sodelavke so iskali s spornim oglasom.

Prireditelji avtomobilistične dirke formule 4 na španskem dirkališču Navarra so se znašli pod plazom kritik in obtožb za seksizem in diskriminacijo. Z oglasom na socialnih omrežjih so iskali dekleti, ki bi na dirki delali kot hostesi, izpolnjevati pa sta morali le en pogoj, morali sta imeti velike prsi.

"Za avtomobilistično dirko španskega prvenstva touring dirkalnikov in formule 4 iščemo dve ženski, ki nam bosta pomagali od 5. do 7. aprila. Plačali bomo 200 evrov neto, plačali bomo vse druge stroške. Edina zahteva je, da imata obseg prsi med 95 in 100 centimetri," je pisalo v oglasu.

Ali sta na koncu delo dobili dekleti s takšnim prsnim obsegom, ni znano, organizatorji pa so se od oglasa ogradili. "Tega oglasa nismo objavili mi. Zavračamo vse seksistične oglase, velik pomen pripisujemo enakosti med spoloma," so zapisali v poročilu za javnost.

mick schumacher Debi v F1 Šport Hladen tuš za Schumacherja: "Sploh ni konkurenčen."

Na dirkah formule 1 so lani opustili dolgoletno tradicijo in pred začetkom dirk na stezi ni več lepotic, ki so bile dolga leta skorajda zaščitni znak elitnega tekmovanja. Mnogi pričakujejo, da ji bodo v naslednjih letih sledili tudi organizatorji drugih avtomobilističnih in motorističnih dirk.

F1 hostese, dekleta | Avtor: epa epa

Komentarjev 6
  • kapibara 14:29 09.april 2019.

    Pa vse ravno je že sam pista..

  • Fenix Ariel 11:10 09.april 2019.

    Ja in kaj je narobe s tem. Merila morajo biti, če pa nekdo ne doseže meril, pač ne... Selekecija je potrebna.

  • Pepe007 11:07 09.april 2019.

    Pišite raje o diskriminatornih ponudbah v Sloveniji. Denimo posurfajte na www.telekom.si in najdete diskriminacijo na osnovi starosti in poklica.