Šport > Moto športi
1236 ogledov

Hamilton vzhičen in šokiran, Vettel presenečen

hamilton vettel Epa
Aktualni svetovni prvak Lewis Hamilton (Mercedes) je še šestič zapored osvojil najboljši startni položaj v Melbournu.

Dirkač Mercedesa Lewis Hamilton je bil najhitrejši v kvalifikacijah pred uvodno dirko nove sezone formule 1 za VN Avstralije. To je bil njegov šesti zaporedni 'pole position' v deželi tam spodaj in osmi skupno, s tem pa je izenačil rekord po številu najboljši startnih položajev na enem prizorišču. Osem sta jih doslej osvojila samo še Michael Schumacher (VN Japonske) in Ayrton Senna (VN San Marina).

sebastian vettel Nasedel Šport Vettel odprl prvo fronto: "Kaj je bilo tisto sr**je Mercedesa?"

Petkratni svetovni prvak je spotoma poskrbel za nov rekord proge v Albert Parku (1:20.486) in potrdil prevlado, ki jo je Mercedes kazal že na prostih treningih. Bolj kot vrstni red je v oči zbodla razlika med srebrno in rdečo garažo. Hamiltonov največji konkurent v lanski sezoni Sebastian Vettel je namreč za njim zaostal kar debelih sedem desetink. "Nisem pričakoval takšne razlike. To je velik šok," je dejal Hamilton.

Lewis Hamilton je v karieri osvojil 84 najboljših startnih položajev (rekord), kar je 16 več od Michaela Schumacherja (68) oziroma 19 vveč od Ayrton Senne (65).

Vettel je bil že v petek kritičen do Mercedesa, kateremu je očital miselne igrice in lažno skromnost. "Razlika je presenetljiva, tega nismo pričakovali. Presenečen sem in verjamem, da nisem edini," je priznal Nemec, a v isti sapi poudaril: "Ne skrbi me. Dirka je v nedeljo in konec je šele takrat, ko zaplapola kockasta zastava." Vettel je dobil zadnji dve dirki v Melbournu.

Hamiltonu bo v prvi startni vrsti družbo delal moštveni kolega Valtteri Bottas, ki je zaostal dobro desetinko. Za Vettlom bo startal Max Verstappen (Red Bull), peti čas pa je ob debiju s poskočnim konjičkom dosegel Charles Leclerc (Ferrari).

"Še vedno se tresem, bilo je tako tesno. Lepo je videti Valtterija tako visoko. To bo zanimiva sezonq," je napovedal vzhičeni Hamilton.

"Mercedes jih je razbil na koščke. Pometel je s Ferrarijem in Red Bullom." 

Martin Brundle

 | Avtor: Epa Epa

VN Avstralije, kvalifikacije:

1. Lewis Hamilton Mercedes 1:20.486
2. Valtteri Bottas Mercedes +0.112
3. Sebastian Vettel Ferrari +0.704
4. Max Verstappen Red Bull +0.834
5. Charles Leclerc Ferrari +0.956
6. Romain Grosjean Haas +1.340
7. Kevin Magnussen Haas +1,613
8. Lando Norris McLaren +1,818
9. Kimi Raikkonen Alfa Romeo +1,828
10. Sergio Perez Racing Point +2.295

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.