Šport > Moto športi
2581 ogledov

Leclerc se je zlagal umirajočemu očetu

charles leclerc Epa
Mladi dirkač Ferrarija je pokojnemu očetu tik pred smrtjo povedal nedolžno laž.

Najnovejši član Ferrarijeve garaže Charles Leclerc, ki je v ekipi iz Maranella nasledil nekdanjega svetovnega prvana Kimija Räikkönena, se je očetu pred smrtjo zlagal, da ima zagotovljen sedež v formuli 1, čeprav to v resnici (še) ni držalo.

Z nedolžno lažjo, ki to niti ni bila, saj je 21-letnik že v sezoni 2018 res dobil priložnost v F1, je želel pomiriti umirajočega očeta, ki je sanjal o tem, da bo njegov sin nekoč dobil priložnost v elitnem dirkaškem športu.

Leclerc je bil leta 2017 član Ferrarijevega razvojnega programa, tekmoval pa je v prvenstvu formula 2. Ker je vedel, da so očetu Hervéju šteti dnevi, mu je dejal, da se seli v formulo 1.

"To sem dejal precej pred dejanskim podpisom pogodbe. Na koncu se je izkazalo, da nisem lagal, ker sem zdaj tukaj pri Ferrariju. Občutek je neverjeten," je povedal Leclerc in dodal: "Oče si je vedno želel, da bi dirkal v F1 in postal svetovni pokal. Naslova še nimam, vendar bom delal na tem, da uresničim njegove sanje."

Mladi Monačan je zelo zgodaj dobil priložnost v elitni ekipi, kar je sicer v nasprotju s Ferrarijevo ustaljeno prakso, saj praviloma raje stavijo na uveljavljene dirkače.

charles leclerc | Avtor: Epa Epa

Skupaj s Sebastianom Vettlom bosta poskušala prekiniti (pre)dolgo sušo rdečega moštva, ki na dirkaški naslov čaka vse od leta 2007. Zadnji ga je s poskočnim konjičkom osvojil Leclercov predhodnik Räikkönen, ki bo letos spet dirkal za Sauber.

Leclerc bo na prihajajči VN Avstralije postal najmlajši dirkač Ferrarija po Ricardu Rodriguezu, ki je bil od debitantskem nastopu leta 1961 star 19 let in 208 dni. Prav tako bo Leclerc dirkač z najmanj izkušnjami po Gillesu Villeneuveu, ki je pred selitvijo k Ferrariju leta 1977 odpeljal samo eno dirko za veliko nagrado.

Nova sezona formule 1 se bo začela prihajajoči konec tedna v Melbournu. Na koledarju je 21 dirk. Branilec naslova je dirkač Mercedesa Lewis Hamilton.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.