Šport > Moto športi
3576 ogledov

Vettel odprl prvo fronto: "Kaj je bilo tisto sr**je Mercedesa?"

sebastian vettel Epa
Uvodno merjenje moči pred prvo dirko nove sezone formule 1 se ni izteklo po željah Sebastiana Vettla.

Branilec naslova in petkratni svetovni prvak Lewis Hamilton (Mercedes) je bil najhitrejši na obeh prostih treningih v Melbournu, kjer bo prihajajoči konec tedna na sporedu prva dirka sezone za VN Avstralije.

Lewis Hamilton F1 Šport Takšno je razmerje moči povsem na začetku sezone

Hamiltonov največji konkurent Sebastian Vettel (Ferrari) je na prvem treningu zaostal le slabe štiri stotinke, na drugem pa že osem desetink. Razplet obeh treningov, ki - to je treba poudariti - nista nujno realen prikaz razmerja moči, je pomenim precejšen hladen tuš za navijače poskočnega konjička, saj se je po zadnjih testiranjih v Kataloniji potihem napovedovalo, da je Ferrari naposled izničil premoč srebrne garaže in zavzel položaj glavnega favorita.

Olje na ogenj je z izjavami, da je Ferrari vsaj pol sekunde hitrejši od Mercedesa, vztrajno prilival Hamilton, ob tem pa rdečim še očital: "Mislim, da Ferrari blefira in da je še veliko hitrejši, kot je pokazal."

No, kot se je izkazalo na prvih treningih, je očitno blefiral Mercedes, na kar je opozoril tudi nejevoljni štirikratni svetovni prvak. "Očitno so zelo hitri. Nisem prepričan, ali smo mi imeli nekaj več težav, a dejstvo je, da je Mercedes še vedno v svoji ligi. Kaj je bilo potem tisto sr**je, da niso v dobri formi in podobne reči? Tega res ne razumem. Malo me je presenetilo. Morda nam uspe preobrat, a Mercedes je zelo močan in veliko močnejši, kot je trdil prejšnji teden," je bil jasen dirkač Ferrarija.

hamilton vettel | Avtor: Epa Epa

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.