Šport > Moto športi
1379 ogledov

Nova vloga za mlajšega Schumacherja

Mick Schumacher
Sin slovitega Michaela Schumacherja stopa po očetovi dirkaški poti.

Ekipa svetovnega prvenstva v formuli 1 Alfa Romeo je sporočila, da bo Mick Schumacher, sin legendarnega Michaela Schumacherja, naslednjo sredo v Bahrajnu testiral njihov bolid.

"Več kot vzhičen sem in prepričan, da bo to odlična izkušnja," je v sporočilu, ki ga je posredovala ekipa Alfe Romeo, nekdanjega Sauberja, dejal lanski svetovni prvak v formuli 3.

"Mick si zasluži, da mu ponudimo priložnost, da naredi naslednji korak v karieri," pa menijo pri ekipi.

Schumacher je od januarja član Ferrarijeve akademije, prav v dirkalnik Ferrarija pa sedel še dan prej kot v Alfa Romeo. To je danes uradno potrdila ekipa iz Maranella. Konec tega vikenda pa bo sin slavnega očeta debitiral tudi v formuli 2, in sicer prav tako v Bahrajnu.

robert kubica Povratnik Šport "Ko so oni dirkali, sem se jaz boril za življenje."

Njegov sloviti oče, ki je leta 2014 na smučišču v francoskem Meribelu doživel hudo nesrečo, od tedaj naprej pa so informacije o njegovem zdravstvenem stanju zelo skope, je s Ferrarijem osvojil kar pet od skupno svojih sedmih naslovov svetovnega prvaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice