Šport > Moto športi
243 ogledov

Prvi pole position za Monačana

Chales Leclerc
Ferrari tokrat pred Mercedesom.

Nedeljsko dirko formule 1 v Bahrajnu bosta iz prve vrste začela Ferrarijeva voznika, za manjše presenečenje pa je na današnjih kvalifikacijah poskrbel Monačan Charles Leclerc, ki je za 0,294 sekunde premagal prvega voznika ekipe Nemca Sebastiana Vettla. Tretji je bil Britanec Lewis Hamilton (Mercedes).

Za naslednika Kimija Räikkönena pri Ferrariju je bil današnji uspeh prvi "pole position" v kratki karieri v formuli 1, obenem pa tudi sploh prvi za dirkače iz kneževine.

Ferrarija sta prevladovala na vseh treningih in tudi kvalifikacijah na dirkališču v Sakirju, Mercedesova voznika sta bila še najbližje. Tudi kvalifikacije je nemška ekipa končala v drugi vrsti, saj je bil četrti njihov drugi voznik Finec Valtteri Bottas, zmagovalec uvodne dirke sezone v Avstraliji.

Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je bil peti, ob njem bo dirko, start bo v nedeljo ob 17.10 po slovenskem času, začel še Danec Kevin Magnussen (Haas), četrto startno vrsto pa sta si danes privozila Španec Carlos Sainz (McLaren-Renault) in Francoz Romain Grosjean (Haas).

Po prvi dirki sezone je v vodstvu SP Bottas s 26 točkami, Hamilton jih ima 18, Verstappen 15, Vettel pa 12.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice