Šport > Moto športi
6055 ogledov

Hladen tuš za Schumacherja: "Sploh ni konkurenčen."

mick schumacher Epa
Nekdanji šef rdeče garaže je kritičen do evforije okoli mladega Micka Schumacherja.

Dvajsetletni Mick Schumacher, sin sedemkratnega svetovnega prvaka Michaela Schumacherja, je v začetku tedna uspešno debitiral v dirkalniku formule 1 in na testiranjih v Bahrajnu, kjer je imel priložnost dirkati s Ferrarijem in Alfa Romeo, dosegel drugi oziroma šesti čas.

Mick Schumacher Po slavnih stopinjah Šport Izjemen debi Micka Schumacherja v Formuli ena

Ponovna združitev Ferrarija in priimka Schumacher je bila za vse vpletene prav posebno doživetje. "Res je nekaj posebnega spet videti priimek Schumacher na dirkalniku formule 1," so zgodovinski trenutek pospremili pri Mercedesu.

mick schuamcher ferrari | Avtor: Epa Epa

Debi mladega Nemca, aktualnega svetovnega prvaka formule 3, ki letos tekmuje v razredu formula 2, je bil medijsko zelo izpostavljen, številni strokovnjaki pa so hiteli vleči vzporednice z njegovim očetom, ki je z rdečim dirkalnikom osvojil pet zaporednih naslovov svetovnega prvaka (2000-2004), dva od sedmih pa si je privozil z Benettonom (1994-1995).

michael schumacher Sprememba Šport Schumacher ni več najbolje plačani dirkač formule 1

cesare fiorio | Avtor: Print Screen Print Screen
Nad predstavo mladega Schumacherja ni navdušen nekdanji šef Ferrarija Cesare Fiorio, ki meni, da je poznavalce zavedel dirkačev slavni priimek.

"V formuli 2 ima zelo konkurenčen dirkalnik, vendar je na prvih dveh dirkah osvojil osmo in šesto mesto. Na testiranjih z dirkalnikom F1 je bil res drugi, a s precej mehkejšimi gumami kot Max Verstappen, ki je bil še hitrejši. Meni sploh ne izgleda konkurenčen, vendar se okoli njega vseeno zganja ogromno hrupa," je prepričan 79-letnik, ki je Scuderio vodil ob koncu 80. in v začetku 90. let prejšnjega stoletja.

Komentarjev 2
  • sam50 19:12 06.april 2019.

    Isto v športu kot v biznisu in politiki- važno čigav si in ne kaj si sposoben narediti....

  • supreme 18:43 06.april 2019.

    točno tako .......to jaz trdim že nekaj časa. tukaj kjer je ...je samo zaradi znanega priimka in nič več