Šport > Moto športi
1779 ogledov

Huda nesreča novinca

alexander albon Epa
Dirkači formule 1 so opravili z zadnjim prostim treningom pred kvalifikacijami za tretjo dirko sezone na Kitajskem.

Finec Valtteri Bottas (Mercedes) je bil najhitrejši na tretjem in zadnjem treningu pred jubilejno 1000. dirko formule 1 v kitajskem Šanghaju. Vodilni v seštevku prvenstva je bil najboljši že tudi na drugem treningu. Drugo mesto je zasedel Nemec Sebastian Vettel (Ferrari), ki je dobil uvodni trening, tretji pa Monačan Charles Leclerc (Ferrari).

Četrti čas je dosegel svetovni prvak, Bottasov moštveni sotekmovalec Britanec Lewis Hamilton.

Tretji trening je zaznamovala huda nesreča voznika ekipe Toro Rosso Alexandra Albona, Britanca, ki nastopa za Tajsko. Triindvajsetletnik se je pet minut pred koncem zaletel v zaščitno ogrado in poskrbel za veliko negotovosti in strahu med vsemi, ki so spremljali trening.

"Dobro sem, oprostite," je odgovoril po radijski zvezi osebju ekipe v boksih, ki ga je takoj po trku vprašalo, kako je. Iz povsem razbitega bolida je nato prišel sam in se mu na srečo ni nič zgodilo. Tekmovalec, ki nastopa prvo sezono v formuli ena, je dosegel deveti čas treninga.

alexander albon | Avtor: Epa Epa

Pred dirko na Kitajskem, ki bo tretja postaja letošnje sezone, je na vrhu SP Bottas s 44 točkami, le eno manj ima Hamilton, Nizozemec Max Verstappen (Red Bull), sedmi na treningu, pa je tretji s 27 točkami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.