Šport > Moto športi
1859 ogledov

Rivali "zbombardirali" Verstappna: "Ne, to ne drži."

max verstappen Epa
Petkratni svetovni prvak Lewis Hamilton se je prvi odzval na obtožbe Maxa Verstappna.

Lewis Hamilton (Mercedes) se je vmešal v polemiko sobotnih kvalifikacij za VN Kitajske, na katerih je Max Verstappen (Red Bull) zaradi domnevno nešportne poteze Sebastiana Vettla (Ferrari) in obeh Renaultov ostal brez možnosti za napad na boljše startno izhodišče.

max verstappen To se ne dela Šport Verstappen znorel nad Vettlom: "Vse je zaj**al!"

Nizozemec je bil zelo kritičen do svojih kolegov, še zlasti do dirkača Ferrarija, ki je po njegovem prekršil nenapisano pravilo, da bi dirkači ob izteku kvalifikacijskega časa morali voziti v koloni. "Nenapisano pravilo je, da sledimo eden drugemu. Briga me. Odslej jih bom tudi jaz zaj**al," je napovedal dirkač Red Bulla.

Z njegovimi trditvami se ne strinja aktualni svetovni prvak in kasnejši zmagovalec dirke Hamilton, ki se je na izjavo 21-letnega kolega odzval s preprostim "ne" (ang: "nope"). Argumentu z nenapisanim pravilom so nasprotovali tudi drugi dirkači. "Ne more obstajati dogovor o neprehitevanju v zadnjem krogu, ker imajo moštva različne strategije. Dirkači moramo slediti navodilom, zato bi bilo to nemogoče," je prepričan Charles Leclerc (Ferrari).

lewis hamilton 1000. dirka Šport Veliki jubilej v znamenju Mercedesa

Daniel Ricciardo (Renault), eden izmed treh dirkačev, ki so prehiteli Verstappna, pa je dodal: "Bilo je preveč na tesno. Narediš tisto, kar moraš. Običajno velja nekakšen kodeks, a glede na to, kako tesno je bilo, tukaj ne prišel v poštev."

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 2
  • Snežinko 11:06 14.april 2019.

    Mislim, da si je to "pravilo" res izmislil. Če bi bilo to res: recimo, da je nekdo v zadnjem krogu počasen. Torej bi to pomenilo, da bodo morali biti vsi za njim počasni in temu ustrezno privozili slabši rezultat? Bedarija. ...prikaži več Če se "je ustrašil" nekoga, ki ga je prehitel (beri "usral") potem pač ni za formulo 1. Pika.