Šport > Moto športi
3070 ogledov

Verstappen znorel nad Vettlom: "Vse je zaj**al!"

max verstappen Epa
Max Verstappen (Red Bull) je ob koncu kvalifikacij za VN Kitajske znorel nad Sebastianom Vettlom (Ferrari).

Max Verstappen (Red Bull) je dirkaču Ferrarija očital, da ga je oropal priložnosti za zadnji hiter krog v Šanghaju. Kvalifikacije za tretjo dirko sezone je dobil Valtteri Bottas (Mercedes) pred Lewisom Hamiltonom (Mercedes) in Vettlom. Četrto startno mesto si je privozil Charles Leclerc (Ferrari), s petega pa bo dirko začel osmoljenec Verstappen.

bottas hamilton VN Kitajske Šport Pri srebrnih bo še zelo napeto

Nizozemec se je ob izteku časa pripravljal na zadnji hiter krog, ko ga je v predzadnjem ovinku nenadoma prehitel Vettel. Presenečeni dirkač Red Bulla je ob tem spustil stopalko za plin. "Takoj moraš iti," so mu sporočili iz garaže. "Konec je, kajne?" se je odzval dirkač, ki sta ga nato obšla še oba Renaulta. 

Verstappnu je posledično zmanjkalo časa za zadnji poskus, saj je prepozno prepeljal cijno črto. Krivdo je največji meri pripisal Vettlu, ker je kršil nenapisano pravilo, da se dirkači v tovrstnih primerih ne prehitevajo med seboj. "Res so drekači. Iskreno. Vse so zaj**ali. Poskušam biti prijazen, a oni vse zaj**ejo," je besnel 21-letnik.

Kasneje je podrobneje opisal situacijo. "Sledil sem Ferrariju pred seboj. Lahko bi ga prehitel, vendar se v kvalifikacijah tega ne počne. Tokrat sem nasankal jaz, vendar sem bo tudi njim vrnilo. Jezen sem, ker bi se lahko borili za tretje mesto. Zdaj nas čaka več prehitevanja," je povedal.

Vettel, ki si je z zadnjim poskusom privozil tretje mesto, je zatrdil, da je moral reagirati, če se je želel izogniti Verstappnovi usodi. "Mehaniki so mi sporočili, da imamo samo še deset sekund za prečkanje črte. Nekaj sem moral narediti. Ne vem, ali so drugi to vedeli. Če bi ostali tudi pospešili, bi nam vsem uspelo. Moja prioriteta je bil hiter krog. Očitno drugi tega niso vedeli," je sporni manever upravičil štirikratni svetovni prvak.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
  • supreme 15:53 13.april 2019.

    tega bebca Maxa bi blo treba orenk okol kepe namahat ....ker nima nbene kulture....naj si pogleda kaj je naredu potem pa laja ..preklet smrkavc