Wimbledon ostal brez deseterice najboljših

Foto: Epa Karolina Pliškova
Z izpadom Karoline Pliškove je Wimbledon ostal brez deseterice najboljših igralk
Oglej si celoten članek

Nizozemka Kiki Bertens je iz turnirja v Wimbledonu izločila še zadnjo teniško igralko iz deseterice najboljših. Od Čehinje Karoline Pliškove, sicer sedme nosilke turnirja in osme na lestvici WTA, je bila boljša s 6:3 in 7:6 (1). V ženski konkurenci je za zmago na sveti travi zdaj najvišje postavljena nosilka Nemka Angelique Kerber na 11. mestu.

Pliškova, nekdanja številka ena ženskega tenisa, je s porazom sledila igralkam kot so Marija Šarapova, Petra Kvitova, Caroline Wozniacki, Simona Halep in Sloane Stephens, ki so turnir v Wimbledonu že zapustile.

Nizozemka Bertensova, ki je bila polfinalistka Roland Garrosa leta 2016, se je v četrtfinale Wimbledona prebila prvič. Tam se bo šestindvajsetletnica pomerila z zmagovalko dvoboja med Nemko Julio Görges in Hrvatico Donno Vekić.

Bertensova, ki se je še lani spogledovala z upokojitvijo, je prva Nizozemka, ki se ji je uspelo prebiti v četrtfinale Wimbledona po letu 2007. Med favoritinjami za osvojitev turnirja ostaja sedemkratna zmagovalka Serena Williams, tokrat 25. nosilka. 

Serena  je po zmagi proti Rusinji Jevgeniji Rodini uvrstila v svoj 13. četrtfinale turnirja za grand slam v Wimbledonu. V osmini finala je 36-letna osemkratna zmagovalka odprtega prvenstva Velike Britanije Rodino premagala s 6:2 in 6:2.

Federer nadaljuje pohod na deveti naslov

Foto: Epa Roger Federer Švicarski teniški as Roger Federer uspešno nadaljuje pohod na deveti naslov v Wimbledonu. V osmini finala je boljši od Francoza Adriana Mannarina boljši s 6:0, 7:5 in 6:4 in se tako uvrstil v 16. wimbledonsko četrtfinale.

Za osemkratnega zmagovalca Wimbledona, tudi aktualnega branilca naslova, bo to že 53. četrtfinale turnirjev za grand slam.

Kei Nishikori je v osmini finala premagal latvijskega kvalifikanta Ernestsa Gulbisa s 4:6, 7:6 (5), 7:6 (10) in 6:1 in si priigral prvi četrtfinale na odprtem prvenstvu Velike Britanije, ob tem pa se je med najboljših osem prebil kot prvi Japonec po Shuzu Matsuoki leta 1995.

V četrtfinale Wimbledona se je prebil tudi Rafael Nadal in to prvič po letu 2011. S 6:3, 6:3 in 6:4 je bil boljši od Jirija Veselyja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.