Yamaha dokončno razkrila Rossijevo usodo ter njegovega naslednika

Foto: Epa
Foto: Epa
Legendarnega Italijana bo zamenjal veliki francoski talent.
Oglej si celoten članek

Francoski dirkač Fabio Quartararo bo v ekipi Yamahe od začetka motociklistične sezone svetovnega prvenstva motoGP leta 2021 zamenjal italijansko legendo Valentina Rossija, je danes potrdila japonska ekipa.

Foto: Profimedia Fabio Quartararo

Tako bo dvajsetletni Quartararo, ki ima pogodbo z Yamaho sklenjeno do konca leta 2022, trenutno pa nastopa za njeno poltovarniško ekipo Petronas Yamaha SRT, dirkal ob boku Španca Mavericka Vinalesa.

Ali bo sedemkratni svetovni prvak v razredu motoGP Rossi nadaljeval kariero ali ne, bo znano sredi letošnje sezone, so še zapisali pri Yamahi.

Foto: Epa valentino rossi

Komaj dvajsetletni Francoz, ki bo naslednil legendarnega Doktorja, sicer v nižjih kategorijah ni kazal vsega svojega razkošnega taletnta, a je naravnost eksplodiral v lanski, krstni sezoni v razredu motoGP.

Kljub temu da je šele prvo leto tekmoval v najmočnejšem razredu, se je kar sedemkrat uvrstil na stopničke, večkrat pa je bil tudi le za las oddaljen od zmage, ko je uprizoril epske spopade z najboljšim dirkačem trenutno na svetu, Marcom Marquezom. Quartararo je kar šestkrat dirko začel z najboljšega startnega položaja, dvakrat pa si je tudi lastil najhitrejši krog dirke. Sezono je na poltovarniškem motociklu sklenil na izjemnem 5. mestu s 192 točkami.

Foto: Profimedia Fabio Quartararo

Z lansko sezono je tako močno presegel vse svoje uspehe iz nižjih razredov, kjer je v razredih moto3 in moto2 skupaj v štirih sezonah le štirikrat stal na stopničkah, njegova najboljša skupna uvrstitev pa je bila komaj 10. mesto. Je pa leta 2018 v razredu moto2 na VN Katalonije doživel svojo edino zmago v karieri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.