Šport > Moto športi
9122 ogledov

Yamaha dokončno razkrila Rossijevo usodo ter njegovega naslednika

valentino rossi Epa
Legendarnega Italijana bo zamenjal veliki francoski talent.

Francoski dirkač Fabio Quartararo bo v ekipi Yamahe od začetka motociklistične sezone svetovnega prvenstva motoGP leta 2021 zamenjal italijansko legendo Valentina Rossija, je danes potrdila japonska ekipa.

Fabio Quartararo | Avtor: Profimedia Profimedia

Tako bo dvajsetletni Quartararo, ki ima pogodbo z Yamaho sklenjeno do konca leta 2022, trenutno pa nastopa za njeno poltovarniško ekipo Petronas Yamaha SRT, dirkal ob boku Španca Mavericka Vinalesa.

Ali bo sedemkratni svetovni prvak v razredu motoGP Rossi nadaljeval kariero ali ne, bo znano sredi letošnje sezone, so še zapisali pri Yamahi.

valentino rossi | Avtor: Epa Epa

Komaj dvajsetletni Francoz, ki bo naslednil legendarnega Doktorja, sicer v nižjih kategorijah ni kazal vsega svojega razkošnega taletnta, a je naravnost eksplodiral v lanski, krstni sezoni v razredu motoGP.

Kljub temu da je šele prvo leto tekmoval v najmočnejšem razredu, se je kar sedemkrat uvrstil na stopničke, večkrat pa je bil tudi le za las oddaljen od zmage, ko je uprizoril epske spopade z najboljšim dirkačem trenutno na svetu, Marcom Marquezom. Quartararo je kar šestkrat dirko začel z najboljšega startnega položaja, dvakrat pa si je tudi lastil najhitrejši krog dirke. Sezono je na poltovarniškem motociklu sklenil na izjemnem 5. mestu s 192 točkami.

Fabio Quartararo | Avtor: Profimedia Profimedia

Z lansko sezono je tako močno presegel vse svoje uspehe iz nižjih razredov, kjer je v razredih moto3 in moto2 skupaj v štirih sezonah le štirikrat stal na stopničkah, njegova najboljša skupna uvrstitev pa je bila komaj 10. mesto. Je pa leta 2018 v razredu moto2 na VN Katalonije doživel svojo edino zmago v karieri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice