Yohan Blake hitrejši od Usaina Bolta

Foto: EPA
Foto: EPA
Yohan Blake je v jamajških kvalifikacijah za nastop na olimpijskih igrah v teku na 100 m, ki je štel tudi za državni naslov, prehitel večkratnega olimpijskega prvaka in svetovnega rekorderja Usaina Bolta. Tretji je bil še en odličen sprinter Asafa Powell.
Oglej si celoten članek

Vsi trije bodo jamajške barve zastopali na igrah v Londonu. Svetovni rekorder Usain Bolt, ki se je prvič po finalu svetovnega prvenstva v Daeguju pomeril z Blakom, je imel čas 9,86, Powell pa je bil malenkost počasnejši s časom 9,88.

Blake, aktualni svetovni prvak, ki je naslov osvojil lani v Daeguju, potem ko je bil v finalu prvi favorit Bolt diskvalificiran zaradi nepravilnega starta, je tekel 9,75, s čimer je izboljšal osebni rekord. S tem rezultatom je postal četrti najhitrejši sprinter vseh časov. Pred njim so hitreje tekli le Bolt (9,58), Američan Tyson Gay (9,69) in Powell (9,72).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.