Z Goranom si želi zaigrati v NBA

Foto: EPA
Foto: EPA
Na evropskem prvenstvu v Litvi so za Slovenijo igrali štirje debitanti. Med njimi je bil tudi Zoran Dragić, ki je s svojimi predstavami dokazal, da bo v prihodnosti pomemben član slovenske izbrane vrste.
Oglej si celoten članek

Mlajši od bratov Dragić je na 11 tekmah v povprečju zbral 8,1 točke, 4,4 skoka in 1,2 podaje na dvoboj. Nekoliko slabšo statistiko je imel proti Srbiji, ko je k zmagi prispeval šest točk in dva skoka. Zoki je po dobljeni tekmi za sedmo mesto povedal: "Tokrat se je videlo, da smo bili bolj sproščeni. Danes smo dokazali, da lahko igramo z vsakim, če igramo sproščeno. Srbiji se je morda poznalo, da so včeraj izgubili z Grki, malce bolj ležerno so krenili v dvoboj. Zadovoljen sem, da smo prvenstvo končali z zmago. Zdaj nas čaka EP 2013, ki bo popolnoma druga zgodba."

Zoran pred evropskim prvenstvom ni pričakoval tako vidne vloge v slovenski reprezentanci:  "Na žalost ni bilo Boštjana Nachbarja. Sam sem poskušal zapolniti vrzel, ki je nastala ob njegovi poškodbi, trudil sem se maksimalno, a vem, da lahko igram še boljše. Vendar se mi zdi, da sem na svojem prvem evropskem prvenstvu igral kar v redu."

Po mnenju člana Krke je bilo sicer evropsko prvenstvo za Slovenijo neuspešno: "Pričakovali smo nekaj več. Vsaj uvrstitev med prvih šest, če ne že polfinala. Na žalost se to ni zgodilo, svojo priložnost bomo iskali čez dve leti."

Pri Slovencih je v Klaipedi, Vilni in Kaunasu precej škripalo v napadu, še zlasti je bil slab odstotek meta iz igre. Tudi Zoran se bo v prihodnosti še dodatno posvetil metu, ki mu zaenkrat še manjka. "Vsekakor bom še delal na tem. Vsak trening tudi veliko mečem, a zaenkrat še ne gre. S časoma se bo zagotovo odprlo in bom lahko pokazal še kaj več. Potem bo še lažje igrati," je dejal Dragić.

Zoranovo ime se je na tem tekmovanju zagotovo znašlo tudi v beležkah oglednikov. "S Krko imam še dvoletno pogodbo. Vsaj eno leto bom še ostal v Novem mestu. V prihajajoči sezoni bom igral v pokalu EuroCup, nato bomo pa videli. Vsekakor me zanima tudi NBA. Želim si, da bi bila z Goranom prva brata iz Slovenije, ki sta zaigrala v najmočnejši ligi na svetu."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.