Šport > Košarka
17 ogledov

Z Goranom si želi zaigrati v NBA

slovenija grčija ep 2011 dragić EPA
Na evropskem prvenstvu v Litvi so za Slovenijo igrali štirje debitanti. Med njimi je bil tudi Zoran Dragić, ki je s svojimi predstavami dokazal, da bo v prihodnosti pomemben član slovenske izbrane vrste.

Mlajši od bratov Dragić je na 11 tekmah v povprečju zbral 8,1 točke, 4,4 skoka in 1,2 podaje na dvoboj. Nekoliko slabšo statistiko je imel proti Srbiji, ko je k zmagi prispeval šest točk in dva skoka. Zoki je po dobljeni tekmi za sedmo mesto povedal: "Tokrat se je videlo, da smo bili bolj sproščeni. Danes smo dokazali, da lahko igramo z vsakim, če igramo sproščeno. Srbiji se je morda poznalo, da so včeraj izgubili z Grki, malce bolj ležerno so krenili v dvoboj. Zadovoljen sem, da smo prvenstvo končali z zmago. Zdaj nas čaka EP 2013, ki bo popolnoma druga zgodba."

Zoran pred evropskim prvenstvom ni pričakoval tako vidne vloge v slovenski reprezentanci:  "Na žalost ni bilo Boštjana Nachbarja. Sam sem poskušal zapolniti vrzel, ki je nastala ob njegovi poškodbi, trudil sem se maksimalno, a vem, da lahko igram še boljše. Vendar se mi zdi, da sem na svojem prvem evropskem prvenstvu igral kar v redu."

Po mnenju člana Krke je bilo sicer evropsko prvenstvo za Slovenijo neuspešno: "Pričakovali smo nekaj več. Vsaj uvrstitev med prvih šest, če ne že polfinala. Na žalost se to ni zgodilo, svojo priložnost bomo iskali čez dve leti."

Pri Slovencih je v Klaipedi, Vilni in Kaunasu precej škripalo v napadu, še zlasti je bil slab odstotek meta iz igre. Tudi Zoran se bo v prihodnosti še dodatno posvetil metu, ki mu zaenkrat še manjka. "Vsekakor bom še delal na tem. Vsak trening tudi veliko mečem, a zaenkrat še ne gre. S časoma se bo zagotovo odprlo in bom lahko pokazal še kaj več. Potem bo še lažje igrati," je dejal Dragić.

Zoranovo ime se je na tem tekmovanju zagotovo znašlo tudi v beležkah oglednikov. "S Krko imam še dvoletno pogodbo. Vsaj eno leto bom še ostal v Novem mestu. V prihajajoči sezoni bom igral v pokalu EuroCup, nato bomo pa videli. Vsekakor me zanima tudi NBA. Želim si, da bi bila z Goranom prva brata iz Slovenije, ki sta zaigrala v najmočnejši ligi na svetu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.