Z razbitim kompasom do sedmega mesta

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Slovenski dirkač Miran Stanovnik je v drugi etapi na vzdržljivostnem reliju v Abu Dabiju zasedel sedmo mesto. Po odpovedani prvi etapi – razlog je bil peščeni vihar – so se motociklisti danes prvič resno spopadli s puščavo. Zmagal je Britanec Sam Sunderland, ki si je nabral dve minuti in devet sekund prednosti pred Špancem Marcom Como.
Oglej si celoten članek

Stanovnik je 250-kilometrsko hitrostno preizkušnjo opisal kot zelo tehnično in navigacijsko zahtevno. "Danes je bilo nekaj taktiziranja z izborom štartnih številk med najhitrejšimi 15 na predvčerajšnji specialni preizkušnji. Nato so nekateri dirkači že v začetku napadli z zelo hudim tempom, zato se je zgodilo kar nekaj poškodb in okvar. Sipine so bile večinoma prevozne, a zelo zahtevne in nevarne, še posebno v drugem delu so bile mehke in špičaste, sila neugodne za vožnjo. Sam sem se dvakrat zagozdil v sipinski luknji, nato pa s čelado razbil elektronski kompas, zaradi česar je bilo treba zmanjšati ritem, da sem lahko sledil trasi s pomočjo navigacijske naprave z manjšimi številkami. Lani sem na tej etapi odstopil, zato sem še toliko bolj zadovoljen z rezultatom. Upam, da nam do jutri uspe popraviti ali zamenjati kompas," je v cilju povedal Stanovnik.

Stanovnik je sedmi tudi v skupnem seštevku relija. Med avtomobilisti sta na etapi zmagala in v skupnem seštevku prevzela prvo mesto Nani Roma in Michel Perin. Dirka se bo končala 11. aprila.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.