Šport > Moto športi
25 ogledov

Z razbitim kompasom do sedmega mesta

Miran Stanovnik je dovolj izkušen, da ne sili z glavo v zid. Žurnal24 main
Slovenski dirkač Miran Stanovnik je v drugi etapi na vzdržljivostnem reliju v Abu Dabiju zasedel sedmo mesto. Po odpovedani prvi etapi – razlog je bil peščeni vihar – so se motociklisti danes prvič resno spopadli s puščavo. Zmagal je Britanec Sam Sunderland, ki si je nabral dve minuti in devet sekund prednosti pred Špancem Marcom Como.

Stanovnik je 250-kilometrsko hitrostno preizkušnjo opisal kot zelo tehnično in navigacijsko zahtevno. "Danes je bilo nekaj taktiziranja z izborom štartnih številk med najhitrejšimi 15 na predvčerajšnji specialni preizkušnji. Nato so nekateri dirkači že v začetku napadli z zelo hudim tempom, zato se je zgodilo kar nekaj poškodb in okvar. Sipine so bile večinoma prevozne, a zelo zahtevne in nevarne, še posebno v drugem delu so bile mehke in špičaste, sila neugodne za vožnjo. Sam sem se dvakrat zagozdil v sipinski luknji, nato pa s čelado razbil elektronski kompas, zaradi česar je bilo treba zmanjšati ritem, da sem lahko sledil trasi s pomočjo navigacijske naprave z manjšimi številkami. Lani sem na tej etapi odstopil, zato sem še toliko bolj zadovoljen z rezultatom. Upam, da nam do jutri uspe popraviti ali zamenjati kompas," je v cilju povedal Stanovnik.

Stanovnik je sedmi tudi v skupnem seštevku relija. Med avtomobilisti sta na etapi zmagala in v skupnem seštevku prevzela prvo mesto Nani Roma in Michel Perin. Dirka se bo končala 11. aprila.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.