Za Argentino zabijali le "Španci"

Foto: EPA
Foto: EPA
Argentinski nogometaši so v sedmem kolu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014, ki ga bo gostila Brazilija, s 3:1 premagali Paragvaj in se s 13 točkami zavihteli na vrh lestvice. Do zmag so prišle še reprezentance Kolumbije, Ekvadorja in Peruja.
Oglej si celoten članek

Za Argentinci so po sedmih krogih Čilenci in Ekvadorci z 12 točkami, Urugvaj in Kolumbija sta jih zbrala deset; vsi so sicer odigrali po šest tekem. Za Argentino so zadeli nogometaši, ki igrajo za španske klube. V prvem polčasu sta se med strelce vpisala člana Reala iz Madrida Angel di Maria in Gonzalo Higuain, nato pa je iz prostega strela v 65. minuti tretji gol zabil nogometaš Barcelone Lionel Messi. Edini zadetek je na nasprotni strani dosegel Jonathan Fabbro, ki je zadel iz najstrožje kazni.

  • Švica z igralcem manj zavzela Stožice
  • Stojanović: "Izgubili zaradi lastnih napak"
  • Mourinho videl zmago Hrvaške
  •  

    Za visoko zmago Kolumbije proti Urugvaju (4:0) je v drugi minuti domače v vodstvo popeljal Falcao, nato je v 47. in 51. minuti mrežo zatresel Teofilo Gutierrez, v sodnikovem podaljšku drugega polčasa pa se je med strelce vpisal še Camilo Zuniga.

    Ekvador je z nekaj težavami uspel z 1:0 premagati Bolivijo, mož odločitve pa je bil Felipe Caicedo, ki je v 74. minuti izkoristil strel z bele točke. Peru je pred domačimi navijači z 2:1 porazil Venezuelo in jo potisnil iz peterice najboljših moštev južnoameriških kvalifikacij. Juan Arango je Venezuelce v 43. minuti popeljal v vodstvo, v 47. in 59. minuti pa je zadel Jefferson Farfan in odločil zmagovalca.

    Južnoameriške kvalifikacije se bodo nadaljevale v torek. Argentinci bodo gostovali v Peruju, Urugvaj bo doma pričakal Ekvador, Čilenci se bodo v Santigu de Chile pomerili s Kolumbijo, Paragvaj pa bo odpotoval v Venezuelo.

    Obišči žurnal24.si

    Komentarjev 0

    Napišite prvi komentar!

    Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

    Več novic

    Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.