Šport > Nogomet
20 ogledov

Za Argentino zabijali le "Španci"

argentina higuain EPA
Argentinski nogometaši so v sedmem kolu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014, ki ga bo gostila Brazilija, s 3:1 premagali Paragvaj in se s 13 točkami zavihteli na vrh lestvice. Do zmag so prišle še reprezentance Kolumbije, Ekvadorja in Peruja.

Za Argentinci so po sedmih krogih Čilenci in Ekvadorci z 12 točkami, Urugvaj in Kolumbija sta jih zbrala deset; vsi so sicer odigrali po šest tekem. Za Argentino so zadeli nogometaši, ki igrajo za španske klube. V prvem polčasu sta se med strelce vpisala člana Reala iz Madrida Angel di Maria in Gonzalo Higuain, nato pa je iz prostega strela v 65. minuti tretji gol zabil nogometaš Barcelone Lionel Messi. Edini zadetek je na nasprotni strani dosegel Jonathan Fabbro, ki je zadel iz najstrožje kazni.

  • Švica z igralcem manj zavzela Stožice
  • Stojanović: "Izgubili zaradi lastnih napak"
  • Mourinho videl zmago Hrvaške
  •  

    Za visoko zmago Kolumbije proti Urugvaju (4:0) je v drugi minuti domače v vodstvo popeljal Falcao, nato je v 47. in 51. minuti mrežo zatresel Teofilo Gutierrez, v sodnikovem podaljšku drugega polčasa pa se je med strelce vpisal še Camilo Zuniga.

    Ekvador je z nekaj težavami uspel z 1:0 premagati Bolivijo, mož odločitve pa je bil Felipe Caicedo, ki je v 74. minuti izkoristil strel z bele točke. Peru je pred domačimi navijači z 2:1 porazil Venezuelo in jo potisnil iz peterice najboljših moštev južnoameriških kvalifikacij. Juan Arango je Venezuelce v 43. minuti popeljal v vodstvo, v 47. in 59. minuti pa je zadel Jefferson Farfan in odločil zmagovalca.

    Južnoameriške kvalifikacije se bodo nadaljevale v torek. Argentinci bodo gostovali v Peruju, Urugvaj bo doma pričakal Ekvador, Čilenci se bodo v Santigu de Chile pomerili s Kolumbijo, Paragvaj pa bo odpotoval v Venezuelo.

    Komentarjev 0
    Napišite prvi komentar!

    Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.