Šport > Nogomet
21 ogledov

Messi nasul tri gole Brazilcem

messi brazilija argentina Reuters
Nekaj ur pred tem, ko je svojo tekmo začel Anže Kopitar, se je v istem mestu odvil klasični reprezentančni derbi - Argentina proti Braziliji.

Argentinska nogometna reprezentanca je na prijateljski tekmi v New Jerseyju premagala Brazilijo s 4:3 (2:1). Junak tekme je bil Barcelonin superzvezdnik Lionel Messi, ki je Braziliji nasul tri gole, in sicer v 31., 34. in v 85. minuti, ko je po samostojnem prodoru lepo zadel z roba kazenskega prostora.

Drugi strelec za Argentino je bil Federico Fernandez (76.), pri Braziliji pa so se med strelce vpisali Romulo (23), Oscar (56) in Hulk (72). Obe ekipi sta sicer tekmo končali le s po desetimi igralci, saj sta v končnici tekme rdeča kartona dobila Ezequiel Lavezzi pri Argentini in Marcelo pri Braziliji.

Bolivija boljša od Paragvaja, Čile ugnal Venezuelo

Nogometaši Bolivije so v južnoameriških kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2014 s 3:1 premagali Paragvaj in prišli do prve zmage na poti do SP, ki ga bo gostila Brazilija. Za bolivijsko izbrano vrsto sta zadela Pablo Escobar, ki je bil uspešen dvakrat, in Alcides Pena, na drugi strani pa se je med strelce vpisal Christian Riveros.

Nogometaši Čila so v 6. krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014 z 2:0 premagali Venezuelo in se povzpeli na vrh prvenstvene lestvice. Za 12 točko na šesti tekmi so Čilenci morali počakati vse do konca tekme. Najprej je v 85. minuti zadel Matias Fernandez, Charles Aranguiz pa je končni rezultat postavil v sodnikovem podaljšku rednega dela.
Venezuela je v šestih tekmah zbrala osem točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.