Za copate iztržil več kot 30.000 dolarjev

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Za par košarkarskih copat zvezdnika lige NBA Stephena Curryja so na dražbi iztržili 30.101 dolar, denar pa bodo namenili žrtvam požara v nekdanjem skladišču v Oaklandu, od koder prihaja Curryjeva ekipa.
Oglej si celoten članek

Denar bo šel v fond, ki je namenjen žrtvam požara, v katerem je v začetku decembra umrlo 36 ljudi. Dizajnerske košarkarske copate z napisom "Oakland Strong" je kupil neznani kupec preko spletne platforme eBeay.

Omenjeno obutev je Curry nosil 15. decembra na tekmi med Golden Statom in New Yorkom, drugi par copat, ki jih je zvezdnik bojevnikov obul med ogrevanjem, je dosegel denarno vrednost 15.100 dolarjev.

Za denarni fond je podjetje Under Armour doniralo 25.000 dolarjev, Golden State Warriors 75.000 dolarjev, baseballska ekipa Oakland Athletics in ekipa severnoameriškega nogometa Oakland Raiders pa vsaka po 50.000 dolarjev.

Za Curryjeve košarkarske copate so tako zbrali skupaj dobrih 45.000 dolarjev, pred tem pa je bil rekord iz leta 2014, ko so za obutev upokojenega zvezdnika ekipe Los Angeles Lakers z olimpijskih iger 2004 Kobeja Bryanta iztržili 37.740 dolarjev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.