Šport > Košarka
11 ogledov

Za copate iztržil več kot 30.000 dolarjev

Stephen Curry Profimedias
Za par košarkarskih copat zvezdnika lige NBA Stephena Curryja so na dražbi iztržili 30.101 dolar, denar pa bodo namenili žrtvam požara v nekdanjem skladišču v Oaklandu, od koder prihaja Curryjeva ekipa.

Denar bo šel v fond, ki je namenjen žrtvam požara, v katerem je v začetku decembra umrlo 36 ljudi. Dizajnerske košarkarske copate z napisom "Oakland Strong" je kupil neznani kupec preko spletne platforme eBeay.

Omenjeno obutev je Curry nosil 15. decembra na tekmi med Golden Statom in New Yorkom, drugi par copat, ki jih je zvezdnik bojevnikov obul med ogrevanjem, je dosegel denarno vrednost 15.100 dolarjev.

Za denarni fond je podjetje Under Armour doniralo 25.000 dolarjev, Golden State Warriors 75.000 dolarjev, baseballska ekipa Oakland Athletics in ekipa severnoameriškega nogometa Oakland Raiders pa vsaka po 50.000 dolarjev.

Za Curryjeve košarkarske copate so tako zbrali skupaj dobrih 45.000 dolarjev, pred tem pa je bil rekord iz leta 2014, ko so za obutev upokojenega zvezdnika ekipe Los Angeles Lakers z olimpijskih iger 2004 Kobeja Bryanta iztržili 37.740 dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.